Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 4/12
Σούπα με πορτοκάλι και καρότο
Αυτή είναι μια σούπερ σούπα πορτοκαλιού! Συνδυάστε έξι απλά συστατικά μαζί για να φτιάξετε ένα ζωντανό μεσημεριανό γεύμα με λίγες θερμίδες.
Τρίτη 5/12
Τάρτα με μπρόκολο, ζαμπόν και τυριά
Πληθωρική τάρτα που θα λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά που δεν αγαπούν και τόσο τα λαχανικά. Απολαύστε τη χλιαρή και σαν πρώτο πιάτο.
Τετάρτη 6/12
Ιταλικό σπαγγέτι με σάλτσα ψητής ντομάτας
Η σάλτσα ντομάτας είναι από τις πιο κλασικές και αγαπημένες σάλτσες για τα σπαγγέτι και τα λιγκουίνι. Επειδή τον χειμώνα δεν έχουμε φρέσκες ώριμες ντομάτες, οι ντομάτες σε κονσέρβα μας δίνουν τη λύση και γίνονται πιο νόστιμες όταν τις ψήσουμε στον φούρνο.
Πέμπτη 7/12
Μοσχαράκι με κυδώνια και αρμπαρόριζα
Τα κυδώνια και η αρμπαρόριζα «μεταμορφώνουν» το μοσχαράκι σε ένα γκουρμέ πιάτο. Το ιδιαίτερο σε αυτήν την συνταγή δεν είναι μόνο η νοστιμιά του, αλλά και ο αρωματικός του χαρακτήρας.
Παρασκευή 8/12
Τραχανάς με μανιτάρια και πάπρικα
Ο τραχανάς είναι η γευστική επιτομή του ελληνικού χειμώνα. Το αγαπημένο χειροποίητο ζυμαρικό πλέον δεν μαγειρεύεται μόνο ως σούπα αλλά με διάφορους εξαιρετικά νόστιμους συνδυασμούς, όπως αυτή η εκδοχή με την πάπρικα και τα μανιτάρια!
Σάββατο 9/12
Πίτσα σε τραγανή βάση από πατάτα
Νόστιμη και τραγανή βάση από πατάτα για εναλλακτικές πίτσες. Στα υλικά είμαστε ελεύθεροι να αυτοσχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε την πιο νόστιμη πίτσα που φτιάξαμε ποτέ.
Κυριακή 10/12
Αρνάκι με πατάτες και σκόρδο
Ένα πιάτο αγαπημένο και χορταστικό, με ένα υλικό «έκπληξη». Η μαρμελάδα φραγκοστάφυλου απογειώνει την παραδοσιακή αυτή συνταγή που όλοι ξέρουμε, και μας τη συστήνει ξανά απ’ την αρχή.
Για ορεκτικό
Κροκέτες πατάτας γεμιστές με κιμά κοκκινιστό
Φτιάχνουμε λαχταριστές κροκέτες πατάτες και τις γεμίζουμε με κιμά. Ιδιαίτερη γεύση στη γέμιση δίνουν οι σταφίδες. Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, ιδανικό για τα κυριακάτικα τραπέζια με τους φίλους και την οικογένεια.
Για επιδόρπιο
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με τον τρόπο του Στέλιου Παρλιάρου
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει τη συνταγή για τον δικό του σιμιγδαλένιο χαλβά αρωματισμένο με αμύγδαλο και πορτοκάλι.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.