Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Δευτέρα 21/11
Πέννες με μπλε τυρί, μπρόκολο και καρύδια
Η καλύτερη απόδειξη για το πώς μια θρεπτική μακαρονάδα γίνεται σούπερ υγιεινή με μπρόκολο. Το μπλε τυρί απογειώνει τη γεύση στον ουρανίσκο.


Τρίτη 22/11

Φτιάχνουμε πεντανόστιμη μανιταρόσουπα
Αυτή η σούπα με μανιτάρια και ζωμό λαχανικών είναι και πεντανόστιμη και θρεπτική. Τη συνοδεύουμε με φέτες ψωμιού που τις έχουμε σοτάρει στο τηγάνι με ελαιόλαδο.


Τετάρτη 23/11

Αρακάς με μπαχάρι και κανέλα
Η γιαγιά μου, η Βασιλική, σε όλα της τα κοκκινιστά φαγητά έβαζε τον δικό της πελτέ, μπαχάρι, κανέλα και μαύρο πιπέρι. Η αγάπη και η επιμονή της για τα ολόφρεσκα καλούδια κάθε εποχής είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μου, μαζί με τις υπέροχες λαδερές συνταγές της που φτιάχνω με τον τρόπο της μέχρι σήμερα.


Πέμπτη 24/11

Σπετζοφάι με γίγαντες, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές Φλωρίνης
Οι γίγαντες στον φούρνο μαζί με τα λουκάνικα γίνονται λουκούμι! Σε αυτή τη συνταγή τους συνοδεύουν και οι πιπεριές Φλωρίνης που κάνουν το φαγητό μας ακόμη πιο πικάντικο και με γλυκιά γεύση.


Παρασκευή 25/11

Χειμωνιάτικα λαχανικά στη γάστρα με κύμινο και πορτοκάλι
Μια χειμωνιάτικη ζεστή σαλάτα που σε γεμίζει θαλπωρή. Γίνεται στη γάστα και συνοδεύει τέλεια κάθε ψητό κρέας ή ψάρι.

Σάββατο 26/11
Πίτσα με λευκή σάλτσα, καπνιστό σολομό και φρέσκο κρεμμυδάκι
Φτιάξτε εύκολα αυτή την ιδιαίτερη πίτσα με σολομό σε συνταγή Μάκη Γεωργιάδη, με έμπνευση, υλικά και τεχνικές της Ιταλίας.

Κυριακή 27/11
Για κυρίως

Αρνίσια κεφτεδάκια με ρύζι στον φούρνο
Ένα ακόμα φαγητό με ανατολίτικη λογική και νοστιμιά. Φανταστείτε το με γιαούρτι να σβήνει τα μπαχαρικά, μια Κυριακή μεσημέρι.


Για ορεκτικό
Κοτόπιτα με πράσο και πιπεριές
Να φτιάξουμε μια πίτα; Ο Μάστερ Σεφ Λάμπρος Βακιάρος δίνει τη συνταγή για μια εύκολη κοτόπιτα με λαχανικά. Νόστιμο ορεκτικό στο τραπέζι, αλλά κι ελαφρύ γεύμα για τη δουλειά ή το σχολείο.


Για επιδόρπιο

Γαλατένιο κέικ με σάλτσα από raspberry
Το επιδόρπιο που συναντάμε σε πολλές χώρες-φυσικά και στο Μεξικό – σε μία διαφορετική εκδοχή που μας ξυπνά μνήμες από την παιδική μας ηλικία. Γαλατένιο κέικ, λοιπόν, με σάλτσα από raspberry.