Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 8/5
Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές
Φτιάχνουμε λαχταριστά και ζουμερά μπιφτεκάκια με πατάτες φούρνου, που μοιάζουν σαν τηγανητές. Τα συνοδεύουμε με ένα τέλειο αρωματικό γιαούρτι.
Τρίτη 9/5
Ψητό μοσχάρι με λαχανικά σε πολύσπορο ψωμάκι
Ένα σάντουιτς με ελληνικά αρώματα και γεύσεις. Τα ολόφρεσκα λαχανικά της εποχής συνοδεύουν ιδανικά το μοσχάρι και το αποτέλεσμα είναι χορταστικό και πολύ πολύ νόστιμο.
Τετάρτη 10/5
Καγιανάς με πιπεριές και τυριά
Η κλασική ομελέτα που φτιάχνουν στην Πελοπόννησο και περιέχει κρεμμύδι και ντομάτες, σε αντίθεση με τη στραπατσάδα που είναι μόνο με αυγά και ντομάτες. Προσθέσαμε πιπεριές και τυριά για να τον εμπλουτίσουμε σε χρώμα και γεύση.
Πέμπτη 11/5
Γαλλικές ντομάτες προβενσάλ
Οι ντομάτες προβενσάλ μπορούν να γίνουν ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο με τη συνοδεία τυριού. Μπορούν επίσης να συνοδεύσουν μια άσπρη μακαρονάδα πασπαλισμένη με μπόλικο τυρί, ενώ είναι μια εξαιρετική γαρνιτούρα για ψητό κρέας ή ψάρι.
Παρασκευή 12/5
Vegan: Ρεβιθοκεφτέδες με δροσερή σάλτσα πιπεριάς
Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι ένα υπέροχο πιάτο που μπορούμε να ετοιμάσουμε εύκολα. Ο συνδυασμός τους με την σάλτσα πιπεριάς, τους κάνει ακόμα πιο νόστιμους.
Σάββατο 13/5
Πίτα με πιπεριές και φέτα
Οι πιπεριές δίνουν πιάτα άφταστης νοστιμιάς. Ετοιμάζουμε πίτα με πιπεριές, κολοκύθια, φέτα και γραβιέρα και δεν τη χορταίνουμε!
Κυριακή 14/5
Παστιτσάδα με κοτόπουλο
Για τη γιορτή της μητέρας αναζητούμε ένα comfort food. Η παστιτσάδα είναι κάτι περισσότερο από ένα λαχταριστό κοκκινιστό, χάρη στο σπετσερικό. Είναι το φαγητό που θα γεμίσει το τραπέζι μας αναμνήσεις. Σερβίρεται απαραιτήτως με χοντρό μακαρόνι!
Για ορεκτικό
Πατάτες γκρατέν με απάκι
Ο Γκίκας Ξενάκης μεταμορφώνει τις πατάτες σε ένα εντυπωσιακό ορεκτικό ή συνοδευτικό γκρατέν με σπέσιαλ τυρί και αλλαντικό.
Για επιδόρπιο
Κλασική τούρτα σεράνο, από τον Στέλιο Παρλιάρο
Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει για εμάς ένα από τα αγαπημένα του γλυκά, την τούρτα σεράνο, η οποία θέλει λίγη παραπάνω εμπειρία στη ζαχαροπλαστική, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.