Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 30/10
Αυθεντικά σμυρνέικα σουτζουκάκια με ελιές βήμα-βήμα
Το αγαπημένο αυτό πιάτο στην πιο παραδοσιακή του εκδοχή. Οι ελιές και ο κιμάς από δύο διαφορετικά κρέατα, είναι αυτά που του δίνουν τον αυθεντικό σμυρνέικο χαρακτήρα του. Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει με ελιές, δεν ξέρετε τι χάνετε.
Τρίτη 31/10
Τάκος από χοιρινά κεφτεδάκια με σάλτσα καπνιστής γαλομυζήθρας
Τα τάκος με τα χοιρινά κεφτεδάκια και τη σάλτσα γαλομυζήθρας είναι ένα πιάτο που μας ζεσταίνει την καρδιά και γεμίζει νόστιμα τα κρύα βράδια. Ένα τάκο για όλους!
Τετάρτη 1/11
Γίγαντες λαδορίγανη στην κατσαρόλα
Αν οι γίγαντες φούρνου είναι από τα αγαπημένα σας φαγητά τότε οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε τους υπέροχους γίγαντες της κατσαρόλας λαδορίγανη. Το μυστικό της νοστιμιάς τους η απλότητα, τα λίγα υλικά και η μυρωδάτη ρίγανη!
Πέμπτη 2/11
Πίτα με πράσα, παριανή ξινομυζήθρα και μάραθο
Για όσους αγαπούν τις πίτες, το συγκεκριμένο πιάτο είναι ό,τι πρέπει! Η παριανή ξινομυζήθρα είναι αυτή που απογειώνει τη συνταγή.
Παρασκευή 3/11
Φακόρυζο με καραμελωμένα κρεμμύδια
Αν μέχρι σήμερα η κλασική σούπα έκανε τις φακές βαρετές, το φακόρυζο με τα καραμελωμένα κρεμμύδια τις αναβαθμίζουν σε ένα πλούσιο γεύμα.
Σάββατο 4/11
Λαζάνια ρολάκια γεμιστά με ανθότυρο, σπανάκι και ζαμπόν
Τα λατρεμένα λαζάνια φούρνου, όχι σε στρώσεις όπως έχουμε συνηθίσει αλλά σε παιχνιδιάρικα ρολάκια με πληθωρική και λαχταριστή γέμιση. Ένα πιάτο με γεύση αλλά και εικόνα που κάνει εντύπωση.
Κυριακή 5/11
Μοσχαρίσιες μπριζόλες με αρωματικό βούτυρο
Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με πιπεράτη μαρινάδα και σερβιρισμένες με αρωματικό βούτυρο, που αναδεικνύει τέλεια τη γεύση τους. Για ιδανικό ψήσιμο ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα θερμόμετρο κρέατος.
Για ορεκτικό
Πιπεριές κέρατο τεμπούρα, γεμιστές με κιμά
Ένα ιδιαίτερο και νόστιμο μεζεδάκι που συνδυάζει τις πιπεριές με τον κιμά.
Για επιδόρπιο
Μους σοκολάτα με άρωμα εσπρέσο
Ή, αλλιώς, μους αφογκάτο. Όπως και να το πούμε, αυτό το ντελικάτο και αέρινο γλυκό ικανοποιεί και τους λάτρεις του γλυκού και τους λάτρεις της σοκολάτας. Δεν μένει και κανείς παραπονεμένος.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, δείτε περισσότερες ιδέες για μενού από προηγούμενες εβδομάδες.