Όταν “παντρεύεις” την παράδοση με τις νέες τάσεις το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο! Έτσι κι ο φούρνος-ζαχαροπλαστείο Κατσαρός, στη Γλυφάδα, που για σχεδόν 4 δεκαετίες προμηθεύει τους νότιους με ολόφρεσκο ψωμί και γλυκά, όλα χειροποίητα.
Με αληθινό προζύμι (βράζουν ρεβίθια και κρεμμύδια για να το φτιάξουν), ζυμώνουν καθημερινά ψωμί σε 25 διαφορετικά είδη παρακαλώ, να διαλέγεις κάθε μέρα κι άλλο. Εμείς δοκιμάσαμε σαββατιανό με ξινό προζύμι, ολικής και λαδόψωμο με ρίγανη και χοντρό αλάτι και βάλαμε στη λίστα για την επόμενη φορά το dinkel, το ψωμί με κολοκυθόσπορο και λιναρόσπορο, το ελιόψωμο και το ζέας.
Δίπλα τους και νόστιμα παξιμάδια, όπως κρίθινη παξιμαδόκουπα που μέσα σερβίρεις τη σαλάτα σου και ονειρεμένα κέικ με έντονο το άρωμα βουτύρου. Όσο για τα γλυκά, ξεχωρίζουν η tarte tatin μήλου με καραμελωμένο φύλλο μιλφέιγ και το cheesecake με μέλι, αν και το μεγάλο σουξέ τους είναι η μπάρα με superfoods, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, που ψήνεται στον ατμό για να μη χάνει τα θρεπτικά συστατικά της!
info
Σάκη Καράγιωργα 56, Γλυφάδα, τηλ. 210 9630914 & Ελευθερίου Βενιζέλου 28, Γλυφάδα, τηλ. 210 9608528.