Το Μαραμπού, αγαπημένο σημείο απόλαυσης για τους κατοίκους του Παγκρατίου και όχι μόνο, άνοιξε ξανά την Πέμπτη 24 Μαρτίου, καθώς κλείνει για ένα διάστημα τον χειμώνα, όπως κάνουν όλα τα ποιοτικά, μικρά παγωτατζίδικα στην Ευρώπη.

Το Μαραμπού ξεκίνησε ως ένα παιδικό όνειρο, ωστόσο πήρε σάρκα και οστά το 2018, μετά από μια εξόρμηση της Βίκυς Περιστάνογλου στη Ρώμη, με στόχο την εκμάθηση της τέχνης του “artigianale” παγωτού. Εκτός από τη Βίκυ, ψυχή του λιλιπούτειου παγωτατζίδικου είναι και ο Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου.

Ζητούμενο στο Μαραμπού είναι το φυσικό και το φρέσκο παγωτό, που φτιάχνεται με πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας, με τη λιγότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης και με μεγάλη φροντίδα. Εδώ, δε θα φάτε, λοιπόν, παγωτό με γεύση φρούτου αλλά φρούτο σε μορφή παγωτού! Το φυσικό, και με χαρακτήρα παγωτό του Μαραμπού δεν περιέχει χρώματα, αρώματα και μονο-διγλυκερίδια λιπαρών οξέων, συντηρητικά ή έτοιμες βάσεις παγωτού.

Οι διαθέσιμες γεύσεις δεν ξεπερνούν τις 10 ή 12. Υπάρχουν οι μόνιμες, όπως το ανθόγαλο και το σορμπέ μαύρης σοκολάτας, αλλά και αυτές που αλλάζουν και διανθίζονται με τα υλικά που δίνει κάθε εποχή. Έτσι κανείς, μπορεί να βρει παγωτό από μαύρη μπύρα, αβοκάντο με καραμελωμένα φιστίκια, καρύδα με γιασεμί, ανθότυρο με γλυκό σαμιώτικο κρασί και σταφίδες ή πιο κλασικές, όπως καϊμάκι (μόνο με σαλέπι, χωρίς μαστίχα), φιστίκι, και μόκα. Υπάρχουν πάντα ενδιαφέρουσες επιλογές από σορμπέ (παγωτά χωρίς γάλα ή άλλα ζωικά).

info
Μαραμπού, Αρχελάου 17, Παγκράτι, τηλ. 210 7247037