Θυμάστε στις παλιές αμερικάνικες ταινίες έναν τύπο με τρίκυκλο να πουλάει παγωτά στο δρόμο; Αυτός είναι ο Dickie Dee. Αυτή ήταν και μια από τις παιδικές αναμνήσεις του Δημήτρη Φωτόπουλου από τον Καναδά. Αυτές, λοιπόν, τις αναμνήσεις του τις συγκέντρωσε, βρήκε έναν όμορφο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, τον έντυσε με ροζ απαλά χρώματα και έβαλε παγωτομηχανές για να σερβίρει soft ice cream αλλά και γλυκά.

Αυτό είναι το Dickie Dee, ένα καινούργιο μαγαζί που άνοιξε πριν από λίγες μέρες στην οδό Βουλής στο Σύνταγμα. Σαν λάτρης του παγωτού, δεν έχασα την ευκαιρία να δω από κοντά τα νέα κατορθώματα του Δημήτρη. Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι στις μηχανές του «φιλοξενούνται» 4 γεύσεις παγωτού: ανθόγαλο, μαύρη vegan σοκολάτα, τριαντάφυλλο και φιστίκι. Όπως ήταν φυσικό δοκίμασα και τις 4 γεύσεις. Το γεμάτο νοστιμιά φιστίκι, που άφηνε την αίσθησης γκοφρέτας στο στόμα, ήταν αυτό που με κέρδισε. Βέβαια και το ανάλαφρο ανθόγαλο ήταν πολύ νόστιμο, όπως επίσης και το τριαντάφυλλο που νόμιζα ότι έτρωγα λουκούμι. Τέλος, η vegan πρότασή τους έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Δυνατή γεύση, γεμάτο σώμα και ωραίο πικρό τελείωμα.

Εκτός, όμως, από τα soft παγωτά, στο Dickie Dee θα βρείτε και γλυκά που είτε συνοδεύονται από τα «απαλά» παγωτά, είτε στέκονται μόνα τους. Δοκίμασα την pavlova με φράουλες και παγωτό ανθόγαλα, το αμαρτωλό cheesecake brownie (διπλός συνδυασμός, διπλή απόλαυση) αλλά και το λαχταριστό peanut butter brownie με την έντονη γεύση από το φυστικοβούτυρο να μένει για αρκετή ώρα στο στόμα.

info
Βουλής 23, Σύνταγμα, τηλ. 2103238277.