Με αφορμή την ειδήση του θανάτου του διάσημου σεφ, αποφασίσαμε να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα για τον άνθρωπο-φαινόμενο Μπουρντέν.
Ο Άντονι το είχε με τη μαγειρική. Το είχε με τον τηλεοπτικό φακό και την κάμερα. Το είχε γενικότερα… Οι εκπομπές του υπέροχες, και ποια να πρωτοαναφέρουμε: No Reservations, The Layover, Parts Unknown… Εκτός από σεφ, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και τηλεοπτικός αστέρας είχε ενδιαφέρουσα και αξιοζήλευτη ζωή. Σας αναφέρουμε, λοιπόν, κάποια πράγματα για εκείνον που ίσως δεν ξέρατε και θα θέλατε να μάθετε!
– Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη αλλά μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ.
– Η αγάπη του για το φαγητό ξεκίνησε όταν σε μικρή ηλικία δοκίμασε το πρώτο του στρείδι σε μια ψαρόβαρκα στη Γαλλία. Μαγεία!
– Φοίτησε στην πασίγνωστη σχολή μαγειρικής Culinary Institute of America, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
-Παντρεύτηκε την πρώτη του αγάπη -από το σχολείο- Νάνσι Πουκότσκι αλλά χώρισαν μετά από 20 χρόνια γάμου.
– Παντρεύτηκε ξανά, αυτή τη φορά την Ιταλίδα Οτάβια Μπούσια, με την οποία απέκτησε και μια κόρη, την Αριάν, το 2007. Χώρισαν φιλικά τo 2016.
– Είχε εργαστεί ως σεφ σε πολλά εστιατόρια όπου και απέκτησε την παγκόσμια φήμη και ήταν συγγραφέας πολλών βιβλίων μαγειρικής.
– Έχει κερδίσει βραβείο Emmy για την εκπομπή του Parts Unknown.
– Δεν έτρωγε ποτέ φαγητό που σερβίρεται στα αεροπλάνα και μας συμβούλευε να το αποφεύγουμε κι εμείς.
– Όταν επέστρεφε σπίτι τού άρεσε να μαγειρεύει λινγκουίνι με λευκή σάλτσα θαλασσινών.
– Πίστευε πως όλοι όσοι σέβονται τον εαυτό τους πρέπει να ξέρουν να μαγειρεύουν μερικά απλά βασικά φαγητά: ομελέτα, κοτόπουλο στο φούρνο, μπριζόλα, κάποια σούπα, βασικά λαχανικά και ζυμαρικά.
– Το πρώτο μέρος που επισκεπτόταν όταν ταξίδευε ήταν η κεντρική αγορά του τόπου: «Εκεί νιώθεις τον γαστρονομικό παλμό της πόλης και πώς θα είναι το φαγητό που θα σου σερβίρουν» έχει δηλώσει.
– Δεν έλεγε ποτέ όχι σε μια καλή μερίδα νουντλς, κατά προτίμηση spicy.
– Το ταξίδι που θα θυμάται για πάντα στη ζωή του είναι αυτό στην Ιαπωνία!
– Προτιμούσε τον καφέ σε χάρτινο κύπελλο, όχι σε φλιτζάνι.
– Ήταν πρωταθλητής στο Ζίου Ζίτσου!
– Η καλύτερη συμβουλή που του είχαν δώσει: «Να είσαι πάντα στην ώρα σου».
– Και τέλος, είχε πει πως αν είχε 24 ώρες ζωής και έπρεπε να επιλέξει το τελευταίο του γεύμα θα πήγαινε με κλειστά μάτια στο Τόκιο, στο μικρό σούσι μαγαζάκι Sukiyabashi Jiro, όπου εκεί διαφεντεύει ο γηραιότερος σεφ τον κόσμο με αστέρι Michelin και που μέχρι και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα έχει επισκεφτεί!
Διάβασε περισσότερα:
Αυτοκτόνησε ο Άντονυ Μπουρντέν στα 61 του