Εάν παρακολουθείς τι συμβαίνει στην Twitterόσφαιρα καθημερινά ή εάν έστω είσαι πιστός αναγνώστης της ιστοσελίδας μας, τότε θα ξέρεις ήδη τι αναστάτωση προκάλεσε το μοντέλο, Κριστίν Τέιγκεν, στους χρήστες του διαδικτύου πριν μερικές μέρες όταν αντάλλαξε μεταξύ άλλων και ένα εσώρουχο του συζύγου της, Τζον Λέτζεντ, για μερικές ώριμες μπανάνες. (Εάν όχι, μπορείς να διαβάσεις εδώ τι συνέβη). Τελικά, όπως φάνηκε, όλο αυτό το σκηνικό το έκανε για να φτιάξει τη συνταγή για μπανανόψωμο που θα συμπεριλαμβάνεται στο επόμενο βιβλίο μαγειρικής της, Cravings 2. Με άλλα λόγια επρόκειτο για μία πανέξυπνη τακτική μάρκετινγκ!
Αν και λατρεύουμε την απολαυστική συνταγή του Δημήτρη Χρονόπουλου για μπανανόψωμο και την πιο υγιεινή εκδοχή της Ιωάννας Σταμούλου, είμαστε πάντα πρόθυμοι να δοκιμάσουμε νέες συνταγές. Γι’ αυτό και χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν το μοντέλο μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της τη συνταγή για το πολυπόθητο αυτό κέικ με μπανάνες.
Συστατικά:
2 φλιτζάνια ώριμες μπανάνες, λιωμένες
4 αβγά
2/3 του φλιτζανιού λάδι κανόλα (και λίγο ακόμη για το ταψάκι)
2 φλιτζάνια αλεύρι (και λίγο ακόμη για το ταψάκι)
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουτί στιγμιαίας κρέμας βανίλια (περίπου 100 γρ.)
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
1 κτγ αλάτι
1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας (μπορείς να προσθέσεις και άλλη εάν σου αρέσει η μαύρη σοκολάτα)
Διαδικασία:
1. Αναμιγνύετε τις μπανάνες, τα αβγά και το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κρέμα σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
3. Προσθέτετε τα ξηρά συστατικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύετε καλά.
4. Προσθέτετε την καρύδα και τη σοκολάτα.
5. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
6. Ψήνετε στους 162 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα. Για να δείτε εάν είναι έτοιμο, τρυπήστε το με μία οδοντογλυφίδα. Εάν δεν βγει καθαρή, τότε αφήστε το για λίγο ακόμη στο φούρνο.
7. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια, το ξεφορμάρετε πάνω σε ένα πιάτο, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για βούτυρο.
8. Το σερβίρετε ζεστό, κομμένο σε κομμάτια, με λίγο βούτυρο. (Η Κριστίν προτείνει το ιρλανδικό)