Το ταπεραμέντο και το ταλέντο της στην υποκριτική, που τής χάρισαν δεκάδες βραβεία δεν είναι οι μόνοι λόγοι που τρέφουμε μια ιδιαίτερη εκτίμηση απέναντι στο πρόσωπο της. Αυτό που μάς κάνει να θαυμάζουμε πραγματικά την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς είναι το θάρρος με το οποίο από το 2011 μιλά για τη διπολική διαταραχή, με την οποία διαγνώστηκε. Σε πρόσφατη συνέντευξή της μάλιστα δήλωσε πως με την ψυχική αυτή νόσο την έχει βοηθήσει ιδιαίτερα η υγιεινή διατροφή, που ακολουθεί.

jones2

Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως είναι αρκετά αυστηρή με τις επιλογές σε φαγητό και ποτό που κάνει, προκειμένου να απαλλάξει το σώμα της από τη φλεγμονή, η οποία λέγεται ότι σχετίζεται με την εν λόγω πάθηση. Για να διατηρήσει την ψυχική της υγεία υπό έλεγχο, η πρωταγωνίστρια της ταινίας “Σικάγο” φροντίζει να ακολουθεί έναν άκρως υγιεινό τρόπο ζωής. “Πίνω πολύ νερό, φροντίζω να διατηρώ σταθερά τα επίπεδα του ph μου, δεν πίνω καθόλου αλκοόλ και μέσω της διατροφής μου διατηρώ το σώμα μου ελεύθερο από οποιαδήποτε φλεγμονή μέσα και έξω”.

jones3

Αυτό όμως που την έχει βοηθήσει ιδιαίτερα είναι η κομπούχα, η οποία πρόκειται για έναν ζυμομύκητα, που αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού και ζάχαρης με τη βοήθεια «μαγιάς». Το συγκεκριμένο ποτό, μεταξύ άλλων, περιέχει και πλήθος βιταμινών, όπως Β1, Β2, Β6, Β12, αλλά και βιταμίνη C, οι οποίες τονώνουν τον οργανισμό, συμβάλλουν στο μετασχηματισμό των λιπών και των πρωτεϊνών και βοηθούν την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

jones4

Εκτός από την αντιφλεγμονώδη διατροφή της, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός ακολουθεί σε καθημερινή βάση και ένα πρόγραμμα εκγύμνασης, προκειμένου να διατηρεί το σώμα της στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Υποστηρίζει, ωστόσο, ότι αναζητά είδη γυμναστικής, τα οποία της αρέσουν, όπως το κολύμπι, το τένις και οι κλακέτες. Έτσι δεν χάνει ποτέ μάθημα, αφού έχει καταφέρει να κάνει τη γυμναστική “εμμονή” της.