Τα βιντεοπαιχνίδια είναι η μία από τις τάσεις της εποχής. Ωστόσο, εμείς βρήκαμε ένα βιντεοπαιχνίδι που πέρα από διασκέδαση προσφέρει και γνώσεις πάνω στο ρύζι.

Ο λόγος για το «Sakuna: Of Rice & Ruin», που είναι ένα ιαπωνικό βιντεοπαιχνίδι, όπου το ρύζι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.Σε αυτό το παιχνίδι εμπλέκονται θεοί, δαίμονες και ρυζοκαλλιέργειες. Επιγραμματικά, η «ηρωίδα» του παιχνιδιού Sakuna για να προχωρήσει στα επόμενα παιχνίδια του παιχνιδιού πρέπει να ασχοληθεί με το ρύζι.

Η καλλιέργεια του ρυζιού
Η ενασχόληση αυτή με το ρύζι μόνο απλή δεν είναι, αφού χρειάζονται πολύ συγκεκριμένες γνώσεις για να προχωρήσει. Το ρύζι πρέπει να καλλιεργηθεί σωστά, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές για να υπάρξει το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Υπάρχει ένα σύστημα εξομοίωσης, στο οποίο ο κάθε παίκτης του παιχνιδιού πρέπει να διαμορφώσει το έδαφος ώστε μετά να φυτευτούν οι σπόροι. Εφόσον φυτευτούν οι σπόροι, πρέπει να ρυθμιστεί η στάθμη του νερού για το πότισμα.

Ακόμη, το πότισμα καθορίζεται ανάλογα με την πρόοδο της καλλιέργειας και βλέποντας τις ανάγκες του χωραφιού. Ακόμη, πρέπει να καθαριστούν οι καλλιέργειες από χόρτα ή ζιζάνια τα οποία επηρεάζουν την ανάπτυξη του ρυζιού μας.

Μετά τη συγκομιδή πρέπει στεγνώσει το ρύζι για να προχωρήσει ο παίκτης στο στάδιο της άλεσης, όπου βγαίνει ο φλοιός του ρυζιού. Στο τελευταίο στάδιο το ρύζι αποκτά το χρώμα, που επιθυμούμε.

Αυτό το σύστημα εμβαθύνει περισσότερο αφού ανά τρεις μέρες μέσα στο παιχνίδι, αλλάζουν οι εποχές και πρέπει να γίνουν και οι ανάλογες ενέργειες. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η ενασχόληση, τόσο πιο πολύ θα επωφελείται η Sakuna. Η διαδικασία της εξομοίωσης την πρώτη φορά είναι απαραίτητη, καθώς λειτουργεί ως οδηγό για τις ρυζοκαλλιέργειες, δικαιολογώντας και τον τίτλο.

Ο Τζες Καπαντία που είναι food editor, αλλά και λάτρης τω παιχνιδιών από την προσωπική του εμπειρία μας λέει πως η ενασχόληση του με το παιχνίδι το βράδυ τον έκανε να βυθίζεται σε έναν πολύ βαθύ ύπνο.

Και για όσους θέλουν να ξεχάσουν το εχθρικό μέρος της ιστορίας εντελώς και απλά να καλλιεργήσουν, να μαζέψουν, να καλύψουν την αποθήκη σας και να μαγειρέψουν στο περιεχόμενο της καρδιάς σας, δεν θα μπορούσατε να διαλέξετε ένα πιο όμορφο μέρος για να το κάνετε.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του παιχνιδιού, η προσομοίωση της ρεαλιστικής αυτής εμπειρίας αντλείται από συνεντεύξεις και επαφή με αγρότες της Ιαπωνίας. Το αποτέλεσμα είναι γαλήνιο, αν αφήσει κάποιος στην άκρη τις «μάχες», καθώς η αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως ο παίκτης είναι σε ένα χωράφι.

Δείτε επίσης:
Εστιατόρια-πύργοι στην Ιταλία: Η εστίαση του μέλλοντος

Εστιάτορας αγοράζει δωροκάρτες χιλιάδων ευρώ για να στηρίξει την εστίαση

Ινδικό ρύζι με φράουλες: Το τελευταίο viral φαγητό