Ένα αποκαλυπτικό άρθρο στη New York Post σκιαγραφεί τον Keven Lee, έναν private chef από το Λος Άντζελες που πληρώνεται αστρονομικά ποσά για να ετοιμάσει αποκλειστικά μενού για εκλεκτούς επισκέπτες στο θρυλικό φεστιβάλ «Burning Man».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πολλοί μεγιστάνες της Σίλικον Βάλεϊ και οικονομικοί «τιτάνες» συμμετέχουν στο εν λόγω φεστιβάλ διάρκειας 9 ημερών για να ηρεμήσουν, να δικτυωθούν και να «ξεσκάσουν» με… στιλ που μόνο οι δισεκατομμυριούχοι διαθέτουν.

Ο Lee, επεξηγώντας πώς λειτουργεί στη δουλειά του, επισημαίνει: «Οι πελάτες μου έρχονται με ιδιωτικές πτήσεις. Είναι η ‘ελίτ’ που περιλαμβάνει διασημότητες, δισεκατομμυριούχους, ‘αστέρια’ του αθλητισμού κ.ά. Με εμπιστεύονται για να τους φροντίζω 24 ώρες το 24ωρο, ό,τι και αν σημαίνει αυτό: από το να ανταποκριθώ σε παράπονα για το φαγητό ή να μου ζητήσουν να τους ετοιμάσω γεύμα επιπέδου Michelin ανά πάσα στιγμή».

Για τις εξαιρετικά απαιτητικές υπηρεσίες του ο σεφ αμοίβεται με το διόλου αμελητέο ποσό των $250,000 προκειμένου να ηγείται της κουζίνας στο φεστιβάλ όπου κατασκηνώνουν οι εκλεκτοί των εκλεκτών. Επειδή κάνουμε λόγο για ένα χώρο που ουσιαστικά βρίσκεται στη μέση του πουθενά και προφανώς απλά πράγματα όπως δίκτυο ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν υφίσταται, είναι κατανοητό ότι πρόκειται για μια δουλειά που αποδίδει αφενός οικονομικά σημαντικά ποσά αλλά όπως είναι λογικό, «τα αγαθά κόποις κτώνται»… Για του λόγου το αληθές, ο Lee καλείται να προνοεί για τις δυσκολίες και να υπολογίζει κάθε αστάθμητο παράγοντα λειτουργώντας οργανωμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απαραίτητες προμήθειες που διαθέτει στις οποίες μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται έξι τεράστια φορτηγά-ψυγεία όπως επίσης και μια μεγάλη και λειτουργική κουζίνα που αποκαλούν «Δρόμο του δισεκατομμυριούχου» στην οποία συχνά παρασκευάζουν ημερησίως ταυτόχρονα τέσσερα γκουρμέ μενού για σχεδόν 200 άτομα. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο σεφ βγαίνει εκτός των «συνόρων» του φεστιβάλ προκειμένου να ικανοποιήσει τα απαιτητικά γούστα των πελατών του, κάτι που μάλιστα, όπως επισημαίνει, απολαμβάνει.

Βέβαια, αντικειμενικά, πόσο μπορεί να ευχαριστηθεί κάποιος το να πετάει με ιδιωτικό τζετ και 114 κιλά φρέσκα ψάρια προκειμένου να τα σερβίρει στις 4 τα ξημερώματα στους ζάμπλουτους πελάτες του; Κάποιος μάλλον που πληρώνεται τόσο καλά και διαθέτει γερή δόση τρέλας… Σημειώνουμε τέλος ότι ο σεφ είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «My world on a plate», που διαθέτει πλούσιο πελατολόγιο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται πασίγνωστες μορφές του διεθνούς jet set όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Πάρις Χιλτον, ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ο Σιλβλεστερ Σταλόνε κ.ά.