H Σταματίνα Τσιμτσιλή έκανε μία «ανακοίνωση» στο Instagram σχετικά με ένα ιδιαίτερο φρούτο που έφαγε, το λεγόμενο κίτρινο καρπούζι.
Η παρουσιάστρια στο ποστ που ανέβασε κρατάει μία φέτα από το εν λόγω φρούτο γράφοντας «Πάντα υπάρχει μία πρώτη φορά. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ πρώτη φορά δοκιμάζω κίτρινο καρπούζι!».
Μάλιστα, από όσο είδαμε από τα σχόλια δεν φάνηκε η Σταματίνα να ενθουσιάστηκε με το κίτρινο καρπούζι, καθώς έγραψε πως έχει παρόμοια γεύση με το κόκκινο, και ότι είναι και λίγο πιο άγευστο.
View this post on Instagram
Τι είναι το κίτρινο καρπούζι;
Το κίτρινο καρπούζι εξωτερικά θυμίζει το κανονικό κόκκινο καρπούζι αλλά εσωτερικά είναι κατακίτρινο. Η διαφορά στο χρώμα τους συμβαίνει εξαιτίας των ουσιών, που περιέχουν: Στο κόκκινο καρπούζι κυριαρχεί το λυκοπένιο και στο κίτρινο καρπούζι η καροτίνη.
Γενικά, τα κίτρινα καρπούζια βοηθούν στην ενυδάτωση είναι γλυκά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα κίτρινα καρπούζια προέρχονται από υβρίδια (είναι δηλαδή γενετικά τροποποιημένα), όπου διασταυρώνονται διάφορες ποικιλίες για να υπερισχύσει το καροτένιο και να δημιουργηθεί η κίτρινη σάρκα).
Τέλος, τα εν λόγω καρπούζια είναι εξίσου γλυκά με τα κόκκινα καρπούζια και έχουν ακόμα χαμηλότερη περιεκτικότητα σακχάρων, επίσης πολύ λίγες θερμίδες και έτσι μπορούν να καταναλωθούν χωρίς ενοχές.
Διαβάστε επίσης:
Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη μάς δίνει 5 συνταγές για smoothies αποτοξίνωσης
H Κρίσι Τέιγκεν φτιάχνει μπισκότα φορώντας μαγιό και προκαλεί πανικό
Οι φωτογραφίες της οικογένειας Τραμπ με κονσέρβες φασολιών που εξόργισαν τα social media