Πέρα από τις ετήσιες επισκέψεις της στον πλαστικό χειρουργό -που όλοι ξέρουμε ότι κάνει-, η Κλόε Καρντάσιαν δουλεύει πολύ σκληρά για να διατηρεί την αδύνατη σιλουέτα της, ακολουθώντας ένα σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής και μια υγιεινή διατροφή.
Το καθημερινό της διαιτολόγιο περιέχει μεγάλη ποσότητα ψαριού. Για να μην το βαριέται, ο διατροφολόγος της, Φίλιπ Γκόλια, σκαρφίζεται διαρκώς νέες υγιεινές, αλλά και νόστιμες συνταγές που θα εξιτάρουν τους γευστικούς της κάλυκες. Μία από τις αγαπημένες της είναι εκείνη για σολομό με σιρόπι σφενδάμου, σπανάκι και σπαράγγια.
Τι θα χρειαστείς:
2 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. σάλτσα ponzu
1 1/2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 φιλέτα σολωμού με πέτσα
1 φλιτζ. σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια
2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
4 φλιτζ. σπανάκι
1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
1/8 κουτ. γλυκού αλάτι κόσερ
1/8 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
Διαδικασία:
Ανακατεύεις το σιρόπι, το σκόρδο, τη σάλτσα και τη 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και ρίχνεις το μίγμα σε μία πλαστική σακούλα τροφίμων.-Ρίχνεις μέσα το σολομό και τον μαρινάρεις για 30′.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180oC. Τοποθετείς τα σπαράγγια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ρίχνεις από πάνω το ελαιόλαδο. Τα ψήνεις για 5-7 λεπτά. Ύστερα βάζεις τον σολομό στο ταψί με την πέτσα στην κάτω πλευρά και τον ψήνεις για 12-15′. Στα μισά της ώρας, τον αλείφεις με 2 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα.
Ανακατεύεις το σπανάκι με τα σπαράγγια. Προσθέτεις το ξίδι, το αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού και σερβίρεις πλάι στο σολομό.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:
433 θερμίδες
51γρ. Πρωτεΐνη
17γρ. Λιπαρά
856mg. Αλάτι
14γρ. Υδατάνθρακες
2γρ. Φυτικές ίνες
10γρ. Σάκχαρα