Είτε έχετε αλλεργία στα γαλακτοκομικά είτε προτιμάτε τα φυτικά ροφήματα, υπάρχουν αμέτρητες διαθέσιμες επιλογές με παρόμοια σύσταση, υφή και γεύση με τη σαντιγί. Έτσι, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά (και με λίγα χρήματα) μπορείτε να φτιάξετε υποκατάστατο παρόμοιας κρεμώδους υφής με τη σαντιγί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε σε ρόφημα ξηρών καρπών κάποιο άλλο συστατικό όπως το ελαιόλαδο ή ένα vegan βούτυρο. Παρακάτω θα βρείτε μερικούς ενδιαφέροντες συνδυασμούς, που ξεχωρίσαμε, για να προσθέσετε στο ρόφημά σας.
Κρέμα ή ρόφημα καρύδας
Το «γάλα» καρύδας είναι απαραίτητο συστατικό σε πολλές διαφορετικές κουζίνες, ειδικά στη Νότια Ασία και την Ανατολική Αφρική. Το ρόφημα καρύδας προέρχεται από ώριμο πολτό καρύδας, ο οποίος δημιουργεί μια μεταξένια και πλούσια υφή σαν κρέμα με διακριτική γεύση. Αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε ρόφημα, από καφέ και smoothies, μέχρι σούπες και σάλτσες. Επιπλέον, η κρέμα καρύδας θεωρείται ό,τι πιο κοντινό σε κρέμα γάλακτος. Έχει αρκετά λιπαρά οπότε θα δώσει την κρεμένια υφή που θέλουμε αλλά έχει διαφορετική γλυκύτητα και αρώματα από τη σαντιγί.
Ρόφημα ξηρών καρπών με ξηρούς καρπούς ή μαλακό τόφου
Υπάρχουν αμέτρητα ροφήματα ξηρών καρπών στην αγορά, από αμύγδαλο και κάσιους μέχρι macadamia και φιστίκι Αιγίνης. Αυτά τα φυτικά ροφήματα λειτουργούν καλά στον καφέ, ωστόσο δεν είναι αρκετά παχύρρευστα για να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση σαντιγί. Το κόλπο είναι να ανακατέψετε με ένα άλλο συστατικό, όπως μουλιασμένους ξηρούς καρπούς ή μαλακό τόφου για να επιτύχετε παρόμοια υφή.
Ρόφημα ξηρών καρπών με βούτυρο Vegan ή κορν φλάουερ
Το γάλα ξηρών καρπών έχει πιο αραιή σύσταση, επομένως πρέπει να αναμειχθεί με κάποιο υλικό με πιο πυκνή σύσταση, όπως ένα vegan βούτυρο. Επιπλέον, μία καλή επιλογή για ρόφημα ξηρών καρπών είναι χρησιμοποιήσετε «γάλα» βρώμης, το οποίο είναι πιο παχύρρευστο απ’ άλλες επιλογές φυτικής προέλευσης και θα σας επιτρέψει να πετύχετε καλύτερη υφή στην κρέμα σας.
Ρόφημα σόγιας με ελαιόλαδο
Το ρόφημα σόγιας ήταν ένα από τα πρώτα μη γαλακτοκομικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν στα ράφια και εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να προσθέσετε στο ρόφημά σας, αλλά και στις συνταγές σας.