Μια ανάσα από το ιστορικό πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας, το Bistrot Θυμέλη κάνει πραγματικά τη διαφορά στην Κόνιτσα και αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για φαγητό.

Το Βistrot Θυμέλη λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Γεφύρι και βρίσκεται πραγματικά δίπλα από την διάσημη πέτρινη γέφυρα του Αώου. Με θέα το ποτάμι συνδυάζει εξαιρετικές τοπικές συνταγές με μια πιο σύγχρονη ματιά.

Από τα καλούδια του καταλόγου ξεχωρίζουν η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, που είναι εξαιρετική, η φρέσκια πέστροφα στη σχάρα με άγρια χόρτα αλλά και το αρνάκι στη γάστρα. Μοναδική είναι κι η χειροποίητη χορτόπιτα, διότι αν δεν ξέρουν στην Ήπειρο από πίτες, τότε πού ξέρουν; Όλα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται στο μαγαζί. Ακόμα και τα γλυκά, όπως τα κορυφαία γλυκά ταψιού -δοκίμασε την Καρυδόπιτα της Χρυσούλας- και κουταλιού.

Ο ιδιοκτήτης Θύμιος Κυρτζόγλου αν και έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός ασχολείται αποκλειστικά με τον τουρισμό από το 1995. Έτσι, στο ξενοδοχείο και στο Bistrot Θυμέλη προσελκύει πελάτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Μάλιστα επειδή όποιος πάει, σίγουρα ξαναπάει, πλέον πολλοί πελάτες γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά και με τον Θύμιο και έχουν γίνει πλέον φίλοι.

info
Bistrot Θυμέλη, Ξενοδοχείο Γεφύρι, Κόνιτσα, τηλ. 2655023780, www.gefyri.gr