Η Νότια Εύβοια είναι ο ιδανικός προορισμός για μια μικρή, μονοήμερη ή διήμερη απόδραση από την Αθήνα, καθώς δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Η απόσταση από την πρωτεύουσα είναι μόλις 2 ώρες, ενώ οι παραλίες που θα βρείτε στην περιοχή είναι αρκετές και με δροσερά νερά. Στη Νότια Εύβοια βρίσκονται όμορφες κωμοπόλεις και χωριά, όπως η Κάρυστος, το Μαρμάρι και η Αμυγδαλιά. Για αυτό λοιπόν αν βρεθείτε στην περιοχή ξέρουμε και πού μπορείτε να φάτε.

Στις παρακάτω ταβέρνες θα βρείτε καλό φαγητό:


Το λιμανάκι της Αμαρύνθου
Η ψαροταβέρνα άνοιξε το 1986 από τον Κωνσταντίνο Μαρίνο, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη Γιώργου Μαρίνου. Αρχικά, υπήρξε ένα μικρό ουζερί στο οποίο σύχναζαν κυρίως ψαράδες, από το κοντινό λιμάνι. Σήμερα είναι μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της Εύβοιας. Πολλοί έρχονται εδώ για να συνοδεύσουν το ούζο τους με τα ωμά του, ενώ υπάρχει επιλεγμένη λίστα κρασιών με πολλά λευκά και ελάχιστα κόκκινα.

Αμάρυνθος, Λιμάνι Αμαρύνθου, 2229036609

Χασαποταβέρνα Μητσάκος
Το ιδανικό μέρος για όσους αγαπούν το κρέας. Η ταβέρνα δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη και την Παγώνα Οικονόμου το 1963 και από τότε λειτουργεί καθημερινά. Έχουν τα δικά τους αρνιά, κατσίκια και χοιρινά, ενώ τα υπόλοιπα υλικά προέρχονται από τα γύρω χωριά και τα τυριά από τοπικό τυροκομείο. Οι τιμές είναι οικονομικές, ενώ ψήνει ο ιδιοκτήτης Σπύρος Οικονόμου.

Ρεούζι (Ζωοδόχος Πηγή), 3 χιλιόμετρα έξω από τα Νέα Στύρα, επαρχιακή οδός Λεπούρων-Καρύστου 2224051405

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μουριές
Αυτή η ταβέρνα ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1930 και βρίσκεται σήμερα στα χέρια της τέταρτης γενιάς. Θα βρείτε  μεγάλη ποικιλία δικών τους κρεάτων από το εκτροφείο τους (έχουν και ελάφια), λαχανικά και τυριά από το χωριό και τη γύρω περιοχή. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε νόστιμα μαγειρευτά όπως προβατίνα ή ελάφι με χειροποίητες κουρκουμπίνες. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε κρεατικά και σουβλιστά και τη ώρας. Δοκιμάστε κρασί βαρελίσιο και σπιτικό γλυκό του κουταλιού.

Παραδείσι, επαρχιακή οδός Μαρμαρίου-Αμυγδαλιάς, 2224031760

Το Χωνί
Οικογενειακή ταβέρνα με παραδοσιακή καρυστινή κουζίνα. Βρίσκεται σε εξοχική τοποθεσία σε υψόμετρο 500 μέτρων, στην είσοδο του χωριού Κατσαρώνι.  Το «Χωνί» φημίζεται για τις σούβλες του (αρνί, πολύ καλό κοκορέτσι, κοντοσούβλι), τα εξαιρετικά παϊδάκια και τα ψητά της ώρας στα κάρβουνα. Τα κοκόρια, τα αρνιά και τα κατσίκια είναι δικής τους εκτροφής. Να αναφέρουμε πως οι μεγάλες τζαμαρίες περιμετρικά του μαγαζιού, δεν στερούν κάτι από τη θέα, αν αποφασίσετε να φάτε μέσα στη σάλα (συστήνεται για τα πιο δροσερά βράδια).

Κατσαρώνι, 5ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Καρύστου-Χαλκίδας, 2224024152, 6932647374

«Ξυπόλητος»
Οικογενειακή ταβέρνα με ξύλινα τραπέζια και προνομιακή θέση στο χωριό Πόθι. Μοναδικό το παλιό Παντοπωλείο, ένα μαγαζί μέσα στο μαγαζί, το οποίο πουλάει από πινέζες μέχρι κατσαρόλες και ταψιά. Τα περισσότερα από τα τυροκομικά και τα κρεατικά που χρησιμοποιεί προέρχονται από τη φάρμα του: αρνιά, πρόβατα, κατσίκια, χοιρινά, μοσχάρια, κοκόρια –ακόμα και τα λουκάνικα με πορτοκάλι και θρούμπι ή το παστό χοιρινό (πασπαλά). Τα λαχανικά, πάλι, είναι από τα μποστάνια του στο χωριό. Θα βρείτε πολλά ψητά της ώρας και σούβλες, αλλά και ψωμί ζυμωτό με γλυκάνισο, ψημένο στον ξυλόφουρνο.

Πόθι, επαρχιακή οδός Γιαννιτσίου-Χανίων, 6974892742