Γιατί να κρατήσει ένα παιδί ένα σοκολατένιο αυγό; Η απάντηση έρχεται από μία γυναίκα, που κράτησε το δικό της επί 62 χρόνια χωρίς να το ανοίξει. Ας δούμε την ιστορία της.

Η Hillion Fern  είναι 75 ετών, ζει στην  Αγγλία και έλαβε τη συγκεκριμένη σοκολατένια λιχουδιά μόλις ήταν μόνο 13 ετών. Ήταν δώρο από τον πατέρα της που το είχε αγοράσει από ένα τοπικό κατάστημα της περιοχής.  Το σοκολατένιο αυγό έχει 20 εκ. ύψος και είναι διακοσμημένο με κίτρινα λουλουδάκια από γλάσο.

«Θυμάμαι ακόμα τη μέρα που μου το έδωσαν. Ήταν απλά πολύ όμορφο και δεν ήθελα να το φάω. Σκέφτηκα μέσα μου, θα το κρατήσω μέχρι το Whitsun(Πεντηκοστή των Καθολικών ), αλλά ούτε τότε το έφαγα. Μετά σκέφτηκα ότι θα το κρατήσω μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά τα Χριστούγεννα ήρθαν και έφυγαν και πάει κάπως έτσι η ιστορία», έχει δηλώσει η 75χρονη. Συνέχισε λέγοντας: «Υπήρχε κάτι ξεχωριστό σε αυτό αυγό που με έκανε να θέλω να το κρατήσω και μετά από λίγο, έγινε πολύ πολύτιμο για να το φάω».

62 χρόνια μετά το αυγό παραμένει σε άριστη κατάσταση. Φυσικά, αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού για να μην λιώσει το αυγό, ξοδεύει 80 £/96 ευρώ το μήνα για να έχει στην κατοχή της ένα δροσερό δοχείο αποθήκευσης που θα προστατεύει το πολύτιμο αυγό της. Η Hillion είναι συνταξιούχος, έχει δύο παιδιά, τέσσερα εγγόνια και ένα δισέγγονο και όπως λέει το αυγό έχει γίνει και αυτό μέρος της οικογένειάς της και θέλει να το κρατήσει για πάντα.