Να ξεχάσουν για λίγο τις διαφορές τους και να ενωθούν απέναντι σε έναν κοινό εχθρό και συγκεκριμένα τα… ντολμαδάκια με κέτσαπ, ζητεί από Έλληνες και Τούρκους, ο διπλωμάτης Ουμούτ Ακάρ με ανάρτησή του στο Twitter.
«Αγαπητοί Έλληνες αδερφοί και αδερφές. Ξεχάστε τις διαφορές μας. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε εναντίον ενός κοινού εχθρού», έγραψε ο Ουμούτ Ακάρ.
Dear #Greek brothers&sisters. Forget about our differences. It’s time to get united against a common enemy 😊
🇹🇷🧿🇬🇷 pic.twitter.com/TK9ghM3z4Z— 🇹🇷 Umut Acar (@AcarUmut) June 10, 2020
Η φωτογραφία του δημοφιλούς αυτού πιάτου με συνοδεία κέτσαπ προκάλεσε πολλά σχόλια από χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, καθώς η συγκεκριμένη εκδοχή των ντολμάδων αποτελεί σχεδόν «ύβρι» και για τις δύο κουζίνες.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση Έλληνες αλλά και Τούρκοι υπογραμμίζουν ότι κάπως έτσι πρέπει να αισθάνονται οι Ιταλοί όταν βλέπουν άλλους λαούς να βάζουν κέτσαπ στα μακαρόνια, ή κρέμα γάλακτος στην δημοφιλή καρμπονάρα.
Παρόλο που όπως τονίζουν ορισμένοι σχολιαστές η παραλλαγή των ντολμάδων με κόκκινη σπιτική σάλτσα δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη στην μικρασιατική κουζίνα, ωστόσο άπαντες συμφωνούν ότι η προσθήκη κέτσαπ αποτελεί casus belli.
Δείτε μερικά tweets με τις αντιδράσεις:
ντολμαδακια με κετσαπ
να το δει ο πρετζερικης κ να φιαξει κετσαπ χωρις ντολμαδακια— thanasis nostimos (@thanasisnostimo) June 10, 2020
Η ΚΕΤΣΑΠ ΣΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΕΜΥ https://t.co/1sG4TRzEwx
— Ανισόρροπος (@posibbol) June 10, 2020
Στο μεταξύ, βάζουν κέτσαπ στα ντολμαδάκια/σαρμαδάκια; Έλεος κάπου!
— Aris Koutsioukis (@ArisKoutsioukis) June 10, 2020
Καθαρίζουν και τη σκουριά με κέτσαπ. Δεν σημαίνει πως ταιριάζει στα ντολμαδάκια
— *ΟΛγΑ (@itsolgas) June 10, 2020
Διαβάστε ακόμη:
Και όμως έφτιαξαν παγωτό με γεύση… δακρυγόνου!
Σουβλάκι τυλιχτό σε μαρούλι! Ο πιο πρωτότυπος πιτόγυρος της Αθήνας
Kορωνοϊος: Μπαρίστα ρομπότ φτιάχνει 60 είδη καφέ και κάνει σέρβις