Ένα ζαχαροπλαστείο στην Πράγα φτιάχνει γλυκό εμπνευσμένο από τον κορωνοϊό. Το  «Black Madonna», όπως ονομάζεται το εν λόγω ζαχαροπλαστείο  δημιούργησε το «virus cake», το οποίο και έχει viral.

Το σοκολατένιο γλυκό είναι στρογγυλό σαν σφαίρα, με γέμιση φιστίκι και πουρέ από raspberries. Εξωτερικά είναι  καλυμμένο με το κόκκινο μούρο και λευκή σοκολάτα.Η εικόνα του γλυκού είναι ίδια με εκείνη του ιού, με τα κόκκινα spots, να μοιάζουν σαν κορώνες για αυτό και λέγεται κορωνοϊός.

«Βρήκα μια φωτογραφία του ιού στο Internet. Βρήκα λεπτομερώς πώς θα φτιάξω το γλυκό και τις αιχμές, τι χρώμα θα ήταν και το προετοίμασα όλο», αναφέρει η Olga Budnik, δημιουργός του γλυκού, στο Reuters.

Το θεματικό γλυκό κάνει θραύση καθώς πουλάει άνω από 100 κομμάτια την ημέρα. Μάλιστα, η ίδια σκέφτεται ήδη το επόμενο δημιούργημά της: Ένα γλυκό με τη μορφή Covid-19 εμβολίου με γεύση εσπεριδοειδούς και λικέρ. «Θα έχει πολύ λάιμ και λίγο αλκοόλ», τόνισε η ίδια. Να πούμε, εδώ βέβαια πως δεν είναι η πρώτη φορά, που βλέπουμε ένα τέτοιο γλυκό, καθώς και ζαχαροπλαστείο στην Ιταλία είχε φτιάξει τούρτα παγωτό αλά κορωνοϊό,

Διαβάστε επίσης:
To «καταφύγιο μπίρας» βρίσκεται στην Κρήτη και αποτελείται από 9.270 κουτάκια!

Γιατί στην Κίνα απαγορεύουν το αλκοόλ στους δημοσίους υπαλλήλους ακόμα και μετά το γραφείο;

Divorce Carrot Cake: Ήξερες ότι υπάρχει κέικ χωρισμού;