«Όσοι πιστοί προσέλθετε», μας λέει ένα μακαρονάδικο στο Παλαιό Φάληρο. Στην οδό Ζησιμοπούλου και Αγίας Τριάδος 1 θα βρείτε ένα εστιατόριο που έχει εμπνευστεί από τα μοναστήρια και όλη η διακόσμησή του παραπέμπει εκεί. Αυτός, λοιπόν, είναι ο «Ακάκιος».

Πρόκειται για ένα μακαρονάδικο που οι Νότιοι γνωρίζουν καλά καθώς η ιδιαίτερη διακόσμησή του και οι μακαρονάδες του που θα χορτάσουν και τον κάθε πεινασμένο, αποτελούν πόλο έλξης. Πίσω από αυτό το ιδιαίτερο εγχείρημα βρίσκεται η ομάδα του Κυρ Αρίστου και ο Ακάκιος βρίσκεται κοντά στα υπόλοιπα μαγαζιά του Ομίλου (Παντοπωλείο «Κυρ Αρίστος», Κεμπαμπτζίδικο «Κυρ Αρίστος», Ψιψίνα).

Εμπνευσμένο από τον μοναχό Ακάκιο, το εστιατόριο θέλει να φέρει στον τραπέζι μας «ευλογημένα πιάτα» με πλούσιες γεύσεις και μεγάλες μερίδες. Και τι καλύτερο, από το προσωπικό να φορά περιβολή μοναχού ώστε να είναι εντελώς μέσα στο κλίμα; Φυσικά, η θεματική δεν εξαντλείται στο προσωπικό του εστιατορίου. Στον χώρο υπάρχουν βαριά ξύλινα τραπέζια, μοναστηριακού τύπου, μανουάλια με κεριά, μεγάλοι πολυέλαιοι κόσκινα και κρεμασμένες ποδιές. Στην είσοδο σας περιμένει ένα κέρινος μοναχός και ένα παγκάρι με κεριά που αμέσως θα σας βάλουν στο «ιερό» κλίμα του εστιατορίου, με το που περάσετε την πόρτα του.

Και κάπου εδώ, ερχόμαστε στο μενού. Αρχικά, να πούμε πως οι κατάλογοι έχουν βυζαντινή γραμματοσειρά και πάνω τους αναφέρεται πως στον Ακάκιο θα φάτε «θεϊκά εδέσματα». Επειδή, λοιπόν, το φαγητό είναι ευλογία, στο μενού θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία ζυμαρικών, πίτσες σε δύο διαφορετικά μεγέθη, ορεκτικά, σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, καλτσόνε και καλτσονέτο. Δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην παράδοση αλλά και τα αγνά υλικά, το δυνατό χαρτί του Ακάκιου είναι αναμφίβολα οι μακαρονάδες του που σίγουρα μόλις αδειάσετε το πιάτο σας θα πείτε «Ευλόγησον».

info
Ζησιμοπούλου και Αγίας Τριάδος 1, Παλαιό Φάληρο, Τηλ. 21 0980 3100, https://www.akakios.gr/