Είναι το νέο hit του TikTok κι έχει βάλει «φωτιά» στον χώρο της ζαχαροπλαστικής και κέρδισε την προσοχή όλων όσων είδαν τα βιντεάκια με τους τούρτες που φλέγονται, αλλά ωστόσο μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια. Τι συμβαίνει τελικά με αυτές τις τούρτες και γιατί αυτή η φρενίτιδα των άνω των 200 εκατομμυρίων προβολών στα social media;

Στη Νέα Υόρκη για παράδειγμα υπάρχουν ζαχαροπλαστεία που ετοιμάζουν πραγματικά εντυπωσιακές τούρτες που δύσκολα μπορεί να περιγράψει κανείς με λόγια κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο εκεί αλλά και με ιδιώτες που ανεβάζουν τις προσπάθειές τους. Γι’ αυτό εμείς σας προτείνουμε πρώτα να δείτε το ενδεικτικό βίντεο που ακολουθεί (από το κανάλι του YouTube που λέγεται Sweetie Darling Cakes) και μετά θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Πρόκειται, λοιπόν, για τούρτες, που έχουν στην επιφάνειά τους ένα λεπτό στρώμα από βρώσιμο χαρτί, το οποίο με έναν αναπτήρα παίρνει σιγά-σιγά φωτιά. Έτσι, ενώ η αρχική στρώση είχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, όπως καίγεται, διαλύεται (χωρίς ωστόσο να χαλάει η υπόλοιπη τούρτα) και αποκαλύπτει επίσης αργά και σταδιακά το επόμενο σχέδιο της τούρτας, που περιλαμβάνει και το τελικό μήνυμα που θα μείνει επάνω της για να το δουν και οι καλεσμένοι, που σίγουρα δεν περίμεναν να συμβεί αυτό μπροστά στα μάτια τους.

Είναι κατάλληλη για πάρτι-έκπληξη, όχι μόνο γενεθλίων, όπου δεν θα γνωρίζουμε την πραγματική ευχή, αλλά και για gender reveal περιστάσεις, που έχουν αρχίσει να γίνονται της μόδα και στην Ελλάδα (αποκάλυψη φύλου του μωρού που περιμένει ένα ζευγάρι).  Από εκεί και πέρα οι επιλογές είναι αμέτρητες, όσες και οι εκπλήξεις που μπορεί να θέλει να ετοιμάσει κάποιος σε ένα αγαπημένο του πρόσωπο.

Όσοι ξέρουν να τις φτιάχνουν επιβεβαιώνουν ότι είναι απολύτως ασφαλές ως τρόφιμο κι ότι δεν διατρέχει κανένας κίνδυνος από τον ομολογουμένως πολύ εφετζίδικο αυτόν τρόπο σβησίματος τούρτας! Τώρα αν μπορεί να γίνει και στο σπίτι, από μη επαγγελματία ζαχαροπλάστη, σίγουρα εμείς θα λέγαμε πως είναι μια πολύ ιδιαίτερη τούρτα, που χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία σε αυτό το είδος από τον ερασιτέχνη και ταυτόχρονα μεγάλη προσοχή και ακρίβεια στις οδηγίες μονταρίσματος του γλυκού. Όσο για την ώρα που θα γίνει η… ανάφλεξη, καλό είναι να μην έχετε κοντά στην τούρτα εύφλεκτα υλικά και όλα θα πάνε μια χαρά. Για καλού και για κακού, πάντως, να έχετε κοντά σας κι έναν πυροσβεστήρα και να ξέρετε πώς χρησιμοποιείται!

Φωτογραφία: YouTube/ @Sweetie Darling Cakes