Γνωρίζουμε ότι ανά τον κόσμο υπάρχουν διάφορες ποικιλίες καλαμποκιού σε διάφορα χρώματα εκτός του κίτρινου που βρίσκουμε στην ελληνική αγορά. Η γκάμα με τα καλαμπόκια όμως μετρά και ένα… πολύχρωμο μέλος.

Ο Carl Barnes, ένας αγρότης στην Οκλαχόμα, είχε την ιδέα να δημιουργήσει αυτό το ξεχωριστό υβρίδιο καλαμποκιού συνδυάζοντας σπόρους από διάφορα είδη καλαμποκιού. Δε γνωρίζουμε από γεύση, όμως το αποτέλεσμα από πλευράς εμφάνισης είναι πραγματικά εντυπωσιακό αφού συνδυάζει σε ένα και μόνο είδος δεκάδες χρώματα.

article-2440109-186CDC0F00000578-141_634x624

Το νέο αυτό είδος καλαμποκιού ονομάστηκε «γυάλινο κόσμημα» και ο Barnes λίγο πριν το θάνατό του εμπιστεύτηκε όλα τα μυστικά του τρόπου καλλιέργειάς του στον φίλο του Greg Schoen ο οποίος στη συνέχεια, προκειμένου να διασφαλίσει ένα πιο οργανωμένο τρόπο παραγωγής του συγκεκριμένου είδους, παρέδωσε τους σπόρους στον Bill McDorman, ιδιοκτήτη μικρής εταιρείας με σπόρους στην Αριζόνα.

corn

Ωστόσο, μην περιμένετε ακόμα να βρείτε τα συγκεκριμένα σποράκια σε κάποιο κατάστημα με ανάλογα είδη στη γειτονιά σας αφού για την ώρα είναι διαθέσιμα μόνο μέσω της ιστοσελίδας μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ασχολείται με τη διάσωση των γηγενών αγροτικών προϊόντων της Αμερικής.

Φωτογραφίες: Guzelian