Σκεφτήκατε ποτέ τι γεύση μπορεί να έχει το «περιτύλιγμα» του φαγητού σας; Κι όμως κάποια περιτυλίγματα τρώγονται κι έχουν και γεύση…
Λανσάρονται στο Παρίσι από τους δημιουργούς τους ως οι νέες «βιοδιασπώμενες συσκευασίες» και υπόσχονται, με οικολογική συνείδηση, να… φροντίσουν για το περιβάλλον και να προσθέσουν μία ακόμα εμπειρία στο χώρο του φαγητού. Μιλάμε για τα Wikicells, μια νέα ανακάλυψη του Γαλλοαμερικανού μηχανολόγου του Harvard, David Edwards, του οποίου η νέα εφεύρεση είναι εμπνευσμένη από την κατασκευή των φρούτων, όπως λέει χαρακτηριστικά.
Πρόκειται για ένα «οικολογικό πακετάρισμα» των τροφών με ένα είδος ανθεκτικής και βιοδιασπώμενης «φλούδας». Είναι ένας τρόπος, σύμφωνα με τον εμπνευστή της ιδέας, να μειωθεί η σπατάλη του περιτυλίγματος και να δημιουργηθεί μία ακόμα ανατρεπτική εμπειρία φαγητού.
Τα περιβόητα αυτά «περιτυλίγματα» φτιάχνονται με ειδική επεξεργασία από φυσικά σωματίδια σοκολάτας, φρούτων, καρπών και πολλών άλλων τροφών σε αμέτρητους συνδυασμούς. Ο δημιουργός τη ιδέας είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την αποδοχή του προϊόντος από το κοινό και την ευρύτερη εμπορική διάδοσή του. Από τις γεύσεις που είναι διαθέσιμες ξεχωρίζει το ελληνικό γιαούρτι που επικαλύπτεται από Wikicell με γεύση βατόμουρο, μέντα ή βανίλια. Επίσης ιδιαίτερο είναι και το Wikicell καφέ, με αρωματικό σκούρο καφέ ή καπουτσίνο καλυμμένο από ένα γλυκό στρώμα σοκολάτας. Οι απαιτητικοί και λάτρεις του ζεστού καφέ μπορείτε να το ζεστάνετε ακόμα και σε φούρνο μικροκυμάτων. Βέβαια δε διατίθεται σε… ποτήρι αλλά σε μέγεθος ρόγας σταφυλιού.