Το κρασί μετρά εκατομμύρια λάτρεις σε όλον τον κοσμο και αμέτρητες ποικιλίες, ωστόσο είχες φανταστεί πως υπάρχει και νερό με γεύση κρασιού. Ας γίνουμε, όμως πιο συγκεκριμένοι και να δούμε περί τίνος πρόκειται.

Υπάρχει ένα οινοποιείο στην περιοχή της Γαλικίας στην Ισπανία που έχει βγάλει ένα ιδιαίτερο νερό με γεύση του κόκκινου ή του λευκού κρασιού.Το περίεργο αυτό προϊόν ονομάζεται Vida Gallaecia και είναι αποτέλεσμα μιας διετούς συνεργασίας μεταξύ του οινοποιείου Bodega Líquido Gallaecia και επιστημόνων της κρατικής υπηρεσίας του Συμβουλίου Επιστημονικής Έρευνας (CSIC). Έχει γεύση κρασιού, αλλά έχει ελάχιστες θερμίδες και καθόλου αλκοόλ, καθιστώντας το μια κατάλληλη επιλογή για κατανάλωση οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα.


Η συνταγή φαίνεται να είναι μυστική για αυτό το έξυπνο ποτό, ωστόσο οι δημιουργοί του έχουν αποκαλύψει ότι περιλαμβάνει φλαβονολες από σταφύλια και υπολείμματα σταφυλιού από τη διαδικασία παραγωγής κρασιού. Μάλιστα, η πρόσληψη φλαβονολών, συνδέεται με οφέλη για την υγεία, καθώς περιέχουν αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές δράσεις.Το περίεργο ποτό Vida Gallaecia εμπλουτίζεται με γεύσεις κρασιού από δύο ποικιλίες σταφυλιών – της Mencia για το κόκκινο κρασί και της Godello για το λευκό κρασί – και δεν περιέχει χημικούς διαλύτες. Η βάση του νερού προέρχεται από πηγές της Γαλικίας και το κρασί από αμπελώνες της Ισπανίας.

Δείτε περισσότερες παράξενες ειδήσεις για το κρασί:
Στην Ιταλία από τις βρύσες ρέει κρασί!

Μαγαζί στη Μαδρίτη πουλά κρασί… «Coronavinus»

Μαγαζί στο Οχάιο πουλά μπουκάλια κρασιού καλυμμένα με σοκολάτα