Με αέρινη υφή και πολύ εύκολη παρασκευή, τα ψωμάκια cloud bread έχουν γίνει από τα πιο διάσημα trends για brunch, ενώ τα πιάτα που τα περιέχουν είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα στα social media.

cloud-bread2

Τα φτιάχνεις με 3 μόλις υλικά: αβγά, κρεμόριο ή μπέικιν πάουντερ και τυρί κρέμα, τα ψήνεις για μισή ώρα στον φούρνο και voilà, έχεις έτοιμα ψωμάκια για σάντουιτς, burgers και για να συνοδέψεις το φαγητό σου ή να τα χρησιμοποιήσεις ως βάση για ξεχωριστές, ατομικές πίτσες. Το μυστικό της επιτυχίας τους, είναι να χτυπήσεις ξεχωριστά τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα, που θα τα κάνει αέρινα σαν “συννεφάκια” -cloud bread είπαμε.

cloud-bread1

Βέβαια, έτσι όπως ψήνονται στο φούρνο πιο πολύ με ομελέτα ή pancakes μοιάζουν, αλλά αν για κάποιους αυτό θεωρείται ψωμί, εμείς πάμε πάσο! Στα καλά νέα, όσοι ακολουθούν τη διάσημη δίαιτα Dukan, θα τα λατρέψουν αφού δεν περιέχουν καθόλου αλεύρι.

Δείτε τη συνταγή για cloud bread και σε βίντεο:

Δείτε επίσης:
Tο αβγό πάει “σύννεφο” στο instagram