Μετά την εμφάνιση του πολυσυζητημένου cronut τo 2013, τα υβριδικά επιδόρπια έγιναν μια δυνατή τάση που ακόμα καλά κρατεί. Εντοπίσαμε λοιπόν ένα ακόμα ενδιαφέρον γλυκάκι εν ονόματι cupmacaron.

Είναι κατά κόσμον γνωστό ότι όπως συμβαίνει με όλες τις γλυκές- και όχι μόνο- δημιουργίες, τα γλυκά «μιγάδες» προκύπτουν από ένα ατελείωτο δημιουργικό παιχνίδι στην κουζίνα. Πριν λίγους μήνες εντοπίσαμε το cruffin, που είναι κάτι μεταξύ κρουασάν και μάφιν αλλά τώρα μάλλον οι προβολείς θα πρέπει να εστιάσουν στο cupmacaron. Μάλιστα, πολύ σωστά μαντέψατε, κάποιος γλυκατζής πάντρεψε τα αγαπημένα cupcakes με τα γνωστά και μη εξαιρεταία macaron. Ουάου!

Η ιδέα γεννήθηκε στο ζαχαροπλαστείο The Petit Sweets στο Huston του Τέξας και το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό με αφράτη βάση και τραγανή, μαστιχωτή κορυφή. Οι δημιουργοί του επισημαίνουν ότι δοκιμάζοντάς το είναι σαν να απολαμβάνεις ένα cupcake χωρίς να επιβαρύνεσαι με τα extas της επικάλυψης. Διατίθεται φυσικά σε ποικιλία γεύσεων όπως αλμυρή καραμέλα, cookies και κρέμα και «κόκκινο βελούδο» ενώ κοστίζει μόλις 2,50 δολάρια το τεμάχιο.

Η εμφάνισή του είναι σχετικά πρόσφατη και ακόμα δεν σχηματίζονται ουρές από υποψήφιους δοκιμαστές έξω από το μαγαζί, φιλόδοξα σενάρια όμως το θέλουν προσεχώς σε κάποιο ζαχαροπλαστείο κάπου κοντά σας…

info
http://www.petitesweetshouston.com/