Αμερικάνικη εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει βρει την πιο φυσική και απλή λύση για να διατηρούνται τα κομμένα φρούτα φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα, απλά κολλώντας τους ένα αυτοκόλλητο!

Δεν μιλάμε βέβαια για ένα οποιοδήποτε αυτοκόλλητο, αλλά για το StixFresh, που φτιάχνεται με βάση το κερί μέλισσας και σύμφωνα με τους δημιουργούς του μπορεί να διατηρήσει τα φρούτα ολόφρεσκα για έως και 14 ημέρες περισσότερο.

Το καινοτόμο αυτό προϊόν μπορεί να τοποθετηθεί πολύ απλά πάνω στη φλούδα φρούτων όπως μήλα, αχλάδια, αβοκάντο, ακτινίδια, μάνγκο, πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή και αυτό που κάνει είναι να διατηρεί την υγρασία και τη σταθερότητα στη δομή τους, ώστε να μοιάζουν σαν να κόπηκαν μόλις από το δέντρο, ακόμη και αν έχουν περάσει 2 εβδομάδες.

Η ομάδα του StixFresh αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι προχώρησαν στη δημιουργία του αυτοκόλλητου ως ένα τρόπο να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων. Όπως σημειώνουν, μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο καταλήγουν στα σκουπίδια περίπου τα μισά φρούτα που παράγονται, γεγονός που στοιχίζει σε κάθε νοικοκυριό περί τα $1,800. Και επειδή συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή τα φρούτα χαλάνε πριν προλάβουν να καταναλωθούν, ανέπτυξαν ένα φυσικό προϊόν που παρατείνει το χρόνο που μοιάζουν φρέσκα και λαχταριστά.

Τα αυτοκόλλητα StixFresh πωλούνται μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας, με την τιμή τους να κυμαίνεται από $15 τα 25 αυτοκόλλητα έως $899 το πακέτο των 7.500 αυτοκόλλητων (συν 2.500 δώρο), που προφανώς απευθύνεται σε επαγγελματίες που πωλούν φρούτα.

https://www.youtube.com/watch?v=3Vb3WCgeYRc

info
www.stixfresh.com