Κάνε εικόνα: καλοψημένο μεγάλο κομμάτι εξωτερικά που όταν κόβετε αποκαλύπτει μέσα την κατακόκκινη, ζουμερή σάρκα του… Το κοιτάς και νομίζεις ότι βλέπεις το νοστιμότερο κομμάτι κρέατος και όμως, κάνεις μέγα λάθος!

Το ίδιο λάθος κάναμε και εμείς την πρώτη φορά που είδαμε στην οθόνη μας φωτογραφία του στο Instagram, μέχρι να διαβάσουμε τη λεζάντα και να ανακαλύψουμε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών! Ο λόγος για τις μπριζόλες καρπουζιού που έχουν γίνει η νέα vegan τάση.

Η ιδέα γι αυτό το πιάτο ανήκει στο Νεοϋορκέζικο εστιατόριο Duck’s Eatery, που το πρόσθεσε πρόσφατα στο μενού του, γιατί ήθελε να προσφέρει περισσότερες vegetarian και vegan επιλογές στους πελάτες του.

Last watermelon ham shot of the week, we promise 🤚 #nationalwatermelonday

A post shared by Ducks Eatery (@duckseatery) on

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή είναι καπνιστό ολόκληρο καρπούζι -χωρίς τη φλούδα-, χαραγμένο με τρόπο που θυμίζει αληθινό κρέας. Για να γίνει πιο γευστικό το καλύπτουν με ένα μίγμα από κόλιανδρο, ρίγανη και αλάτι, που δημιουργεί κρούστα όσο καπνίζεται το καρπούζι, με τη διαδικασία καπνίσματος να διαρκεί περίπου μισή μέρα. Στη συνέχεια, το κόβουν σε φέτες, που λόγω του έντονου κόκκινου χρώματος μοιάζουν με rare μπριζόλες και το σερβίρουν με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και τους χυμούς του.

Και η τιμή αυτού; $75 το κάθε καρπούζι, που όπως λένε μπορεί να ταΐσει 3-5 άτομα. Δεν τα λες και λίγα βέβαια, δεδομένου ότι πρόκειται απλά για καρπούζι! Όσο για τη γεύση του, περιγράφεται ως καπνιστή, αλμυρή, καυτή και ζουμερή, που όμως σε καμία περίπτωση δεν σε αφήνει να ξεχάσεις ότι πρόκειται για καρπούζι.