Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για κρεμώδη παγωτά και παγωμένες γρανίτες με φρούτα εποχής. Τι καλύτερο αν αυτά τα γλυκά μπορούμε να τα απολαμβάνουμε με ελάχιστη ή καθόλου ζάχαρη, χωρίς να χάσουν την νοστιμιά τους; Τρεις συνταγές για sorbet, παγωτό και γρανίτα, με βασικά συστατικά το καρπούζι και το βερίκοκο, είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να γευτούμε στο έπακρο υγιεινά και ελαφριά καλοκαιρινά επιδόρπια που θα μας δροσίσουν στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Παρακάτω σας δίνουμε 3 υγιεινές συνταγές για το καλοκαίρι:

Υγιεινό σορμπέ καρπούζι
Υλικά
250 γρ. καρπούζι παγωμένο
30 γρ. μέλι
χυμό από 1 λεμόνι

Διαδικασία
Βγάζουμε τα κουκούτσια από το καρπούζι, το κόβουμε σε κομματάκια και το βάζουμε στη κατάψυξη. Αφού παγώσει, το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι και χυμό από το λεμόνι, μπλεντάρουμε και είναι έτοιμο.

Διατροφική ανάλυση:
Θερμίδες: 183kcal
Υδατάνθρακες: 47 γρ.
Πρωτεΐνες: 1.8 γρ.
Λιπαρά: 1.1 γρ.

Γρανίτα βερίκοκο-πορτοκάλι
Υλικά
3 βερίκοκα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
2 φλιτζ. χυμό από πορτοκάλι

Διαδικασία
Απλά ρίξτε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα μέσα στις φόρμες για γρανίτες και προσθέστε όσο χυμό πορτοκάλι χρειάζεται. Βάλτε στη κατάψυξη για 6 περίπου ώρες ή και για ένα ολόκληρο βράδυ. Απολαύστε
Φυσικά το ίδιο μπορεί να γίνει και με άλλους συνδυασμούς φρούτων που το ένα κάνει χυμό και το άλλο μπορεί να ταιριάζει γευστικά μέσα σε κομματάκια

Θερμίδες ανά μερίδα:
περίπου 55-60kcal, ανάλογα με το μέγεθος της παγοθήκης

Παγωτό καρπούζι
Υλικά (για 2 μερίδες)
3 κούπες καρπούζι
1⁄2 κούπα γιαούρτι με 2% λιπαρά

Διαδικασία
Σε ένα ταψί απλώνουμε το καρπούζι κομμένο σε κυβάκια (αφού πρώτα το έχουμε καθαρίσει) και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Ρίχνουμε πρώτα στο μπλέντερ το μισό καρπούζι και το χτυπάμε δυνατά. Έπειτα ρίχνουμε το γιαούρτι και το υπόλοιπο καρπούζι και τα χτυπάμε μέχρι να πάρει το μείγμα μια υφή παγωτού και ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε 2-3 ώρες στην κατάψυξη για να πήξει το μείγμα μας.

Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα):
Θερμίδες: 130 kcal
Πρωτεΐνη: 6 γρ.
Υδατάνθρακες: 23 γρ.
Λιπαρά: 2 γρ.