Η αρχισυντάκτρια του www.protothema.gr Ματίνα Ηρειώτου “τό ‘χει” με τη μαγειρική και μοιράζεται μαζί μας αγαπημένες συνταγές της οικογένειάς της. Αυτή τη φορά μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε Λαλαγγίδες, τηγανίτες με φέτα δηλαδή, που δίνει καθημερινά στα παιδιά της για πρωινό.
Είναι πανεύκολες, πεντανόστιμες και πολύ λαχταριστές! Και τα παιδιά σας θα τις λατρέψουν.
Υλικά
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
1 αβγό
νερό όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός περίπου στη ρευστότητα του κέικ
λάδι για το τηγάνι
μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνετε διαδοχικά το γάλα, το νερό, το αβγό και ανακατεύετε καλά ώστε να έχετε ένα σχετικά παχύρρευστο χυλό.
Προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε.
Στο μεταξύ ζεσταίνετε λάδι σε τηγάνι και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνετε λίγο λίγο το χυλό.
Γυρίζετε να ψηθούν οι λαλαγγίδες και από τις δύο μεριές.
Τις ακουμπάτε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί ψησίματος και ύστερα τις σερβίρετε με μέλι και κανέλα. Τρώγονται ζεστές!