Ένας νέος φούρνος ήρθε να αναστατώσει τους vegan της Αθήνας με πολλές φουρνιστές νοστιμιές, brunch, αλλά και γλυκά.

Ήταν Φεβρουάριος του 2021 όταν ένας νέος φούρνος άρχισε να απασχολεί πολύ τους vegan Αθηναίους. Το Holy Llama είχε ανοίξει σε ένα στενό στον Υμηττό και αμέσως έγινε talk of the town καθώς αποτελεί τον πρώτο vegan φούρνο της πρωτεύουσας. Ενάμιση χρόνο μετά, το Holy Llama μεγάλωσε και άνοιξε την 1η Σεπτέμβριου το Flagship store του στο κέντρο της Αθήνας. Στο ήσυχο στενό της οδού Νίκης, μπορείτε να απολαύσετε φουρνιστές vegan νοστιμιές, το brunch, αλλά και τα γλυκά του.

Πρόκειται για το επιχειρηματικό εγχείρημα της Εριέττας Κούρκουλου και της Κελλίνας Δημητριάδη που θέλησαν να δημιουργήσουν μαζί ένα vegan bakery που θα σύχναζαν και εκείνες. «Ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν τη vegan διατροφή και ένας φούρνος, που θα έχει εξ ολοκλήρου φυτικής προέλευσης υλικά, ήταν κάτι που έλειπε από την Αθήνα. Είχε πολλή δουλειά φυσικά, καθώς δεν είναι εύκολο να παρασκευάσεις κρέμες, βούτυρα και ό,τι άλλο χρειάζεται για την παρασκευή του ένα γλυκό ή μία σφολιάτα. Όμως, έχουμε πολύ καλούς συνεργάτες, τον Αλέξανδρο Παυλώβ και την Άννα Κατσιμπέρη, και τελικά, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε», μου είπε η Κελλίνα Δημητριάδη.


Ο χώρος του Holy Llama αποπνέει ηρεμία και είναι σαν να σε φέρνει ξανά σε επαφή με τη φύση. Συνδυάζοντας το elegance ενός γαλλικού bistrot, αλλά και την urban πινελιά, που ταιριάζει σε ένα καφέ στην «καρδιά» της Αθήνας, ο χώρος του σας προσκαλεί να κάτσετε και να απολαύσετε τις νοστιμιές του χαζεύοντας την περατζάδα της οδού Νίκης. Το γήινο πράσινο και τα φυτά κυριαρχούν στον χώρο, ενώ το ξύλο και το βελούδο συνδυάζονται άψογα.

Το κατάστημα του Υμηττού (Γρ. Κυδωνίων 8) είναι αποκλειστικά για take away, ενώ το flagship του κέντρου είναι και για dine in. Στόχος τους είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να ακολουθήσουν κι άλλα Holy Llama σε κεντρικά σημεία της Αττικής. Ωστόσο, τι θα ήταν ένας vegan φούρνος αν δεν αναφερόμασταν και στο μενού. Εκτός από τα viral κρουασάν με πραλίνα φιστικιού και κρέμα αμυγδάλου, που έχουμε δει πολύ να «παίζουν» στα social media, προτείνουμε να δοκιμάσετε το κέικ λεμονιού με σπόρους chia, το babka αλλά και το κρουασάν του μήνα. Τα αφράτα κρουασάν είναι αυτά που επέλεξα και εγώ να συνοδεύσουν τον καφέ μου σε μία πρωινή στάση μου στην οδό Νίκης 23. Έβλεπα συνεχώς τα κρουασάν αυτά στη σελίδα του Holy Llama στο Instagram και επιβεβαιώνω πως είναι όσο λαχταριστά φαίνονται και στις φωτογραφίες. Muffin, cruffin, τάρτες, pasta flora, αλλά και σφολιάτες συμπληρώνουν το μενού μαζί με brunch επιλογές, όπως waffles, pancakes, toasts κ.ά.

Όλος ο χώρος έχει ως κέντρο του το sustainability και θα βρείτε και γωνιά refill νερού για το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι σας, ενώ η φιλοσοφία του Holy Llama είναι να είναι όσο πιο zero waste και zero carbon footprint γίνεται. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι φυτικής προέλευσης, βιολογικά και -όπως μου εξήγησε η Κελλίνα Δημητριάδη- δίνεται ιδιαίτερη βάση στην εποχικότητα των υλικών αλλά και τις πρώτες ύλες.

Για vegan ή μη, το Holy Llama είναι ένα spot που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.

info
Νίκης 23, Σύνταγμα, Τηλ: 210 3318913
Ωράριο: καθημερινές: 08:00 – 17:00, Σαββατοκύριακα: 09:00 – 17:00, Instagram: https://www.instagram.com/holyllamacreativebaking/?hl=el