Αφού περάσαμε τις βροχές, τα κρύα και όλα τα δείνα που έφερε ο Daniel, το μικρό καλοκαίρι του Σεπτεμβρίου επέστρεψε. Έτσι είναι καιρός για έξω και πάλι και να χαρούμε αυτές τις όμορφες, δροσερές και απολαυστικές νύχτες. Και τι καλύτερο από τις ταράτσες των ψηλών κτιρίων της πόλης. Και σας έχω και μια καινούργια να σας προτείνω, που ανανεώθηκε και στολίστηκε όμορφα.

Ο λόγος για το roof top του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel (Λεωφ. Αλεξάνδρας, 10, Αθήνα, τηλ. 2108894500), και το 10 Urban Roof όπως ονομάζεται. Στην καινούργια του εκδοχή, λοιπόν, το μενού φέρνει την υπογραφεί του διάσημου σεφ Herve Pronzato, ενώ τα ποτά που σερβίρει στο μπαρ με θέα την πισίνα έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. Και σε αυτά αν προσθέσετε και την φοβερή και ανεμπόδιστη θέα που διαθέτει, έχετε την τέλεια δικαιολογία για να το επισκεφτείτε.

Και μιας και μιλάω για καινούργια πράγματα, να σας αναφέρω το νέο εστιατόριο που άνοιξε πριν από λίγες μέρες στο Μοναστηράκι με σεφ τον Πέτρο Δήμα. Το όνομά του, Makris (Ερμού 119, Αθήνα, τηλ. 2160047777) και είναι η επιστροφή του νεαρού σεφ στο γαστρονομικό γίγνεσθαι της Αθήνας. Μιλάμε για έναν fine dining εστιατόριο με προσεγμένη λίστα κρασιών που σύντομα θα σας έχουμε και περισσότερες λεπτομέρειες. Μια ακόμα άφιξη που περιμένουμε από μέρα σε μέρα είναι το γλυφαδιώτικο αδερφάκι του εμβληματικό Basegrill στο Περιστέρι. Οι αδερφοί, Σπύρος και τον Βαγγέλης Λιάκος, ετοιμάζουν εδώ και καιρό την κάθοδο τους στα νότια η οποία από ότι φαίνεται θα είναι μια υπερπαραγωγή. Παράλληλα ετοιμάζουν και ένα delicatessen στο κέντρο της πόλης, όπου εκεί θα μπορούμε να βρούμε επιτέλους, τα νόστιμα αλλαντικά της εταιρίας τους Metameat. Στο ίδιο μαγαζί από ότι λένε οι πληροφορίες μου, θα υπάρχει και ένα all day εστιατόριο με σεφ τον Νίκο Καραθάνο.

Αυτή την εβδομάδα όμως σας έχω και άλλα καλά. Τη Negroni Week που επιστρέφει για 11η φορά. Έτσι από τις 18 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 24 σε επιλεγμένα μπαρ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα γιορτάζουμε αυτό το πορφυρό, στιβαρό ποτό με πολλές εκπλήξεις και δρώμενα. Η έναρξη του φετινού θεσμού θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου στο Line, στα Πετράλωνα. Φυσικά όλη την εβδομάδα θα υπάρχουν και ειδικά Campari Masterclasses, στα οποία για να συμμετέχει κανείς θα πρέπει να κάνει κράτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Negroni Week. Επίσης όλες αυτές τις μέρες θα έχετε τη δυνατότητα κάνοντας on line κράτηση #RedTable να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας σε ένα exclusive τραπέζι με μοναδικές εκδοχές Negroni, σχεδιασμένες από κορυφαίους Έλληνες bartenders.

Συνεχίζοντας στα καλά της εβδομάδας, έχω να σας προτείνω να επισκεφτείτε το Philos Athens (Σόλωνος 32, Κολωνάκι, τηλ. 2103619163) για να γευτείτε φοβερές αυγο-καταστάσεις. Οι ανάγκες του ρεπορτάζ μου θύμισαν αυτό το όμορφο και ατμοσφαιρικό μαγαζί που στεγάζεται σε ένα ωραίο νεοκλασικό κτίριο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Croque Madame ή το Avocado toast. Και τα δύο είναι πολύ νόστιμα. Θα πληρώσετε λίγο παραπάνω, αλήθεια είναι αυτό, όμως αξίζει τον κόπο.

Τέλος, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια σκέψη. Χαίρομαι που τα αθηναϊκά μαγαζιά φεύγουν από την πόλη για να ξεκαλοκαιριάσουν σε κάποιο νησί ή έναν καλοκαιρινό προορισμό. Αυτό όμως, που με δυσαρεστεί είναι ότι αφήνουν τα εδώ κάπου στο έλεος του θεού. Και αυτό το λέω γιατί σε μια πρόσφατη επίσκεψη μου σε ένα εστιατόριο που το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας έχει φύγει για το νησί, η εμπειρία μου δεν ήταν καλή. Και δεν θα πω μόνο η δική μου, αλλά και πολλών ακόμα που δειπνούσαμε το ίδιο βράδυ εκεί. Και είναι κρίμα. Και το λέω αυτό γιατί χειμώνας έρχεται και είναι περισσότερες οι μέρες του.