Ο μικρός δρόμος της Προξένου Κορομηλά, είναι ένας τυπικός αστικός δρόμος του κέντρου στη Θεσσαλονίκη. Άλλαξε πρόσωπο πολλάκις στο πέρασμα του χρόνου συνδυάζοντας αρμονικά παρόν και παρελθόν. Αλλάζει όμως πρόσωπο και σε κάθε τετράγωνο. Στην αρχή της είναι πιο μοντέρνα με πολλά street food μαγαζιά, μαζικές καφετέριες, ενώ όσο φτάνει προς τον Λευκό Πύργο γίνεται πιο «σοφιστικέ» με μπουτίκ μαγαζιά και προσεγμένα all day.
Έτσι, για παράδειγμα, στον αριθμό 1 υπάρχει το The Last Slice (τηλ. 2311281206) με τις νόστιμες πίτσες, απέναντι είναι το Μικράκι (Προξένου Κορμηλά 2, τηλ. 2310270517) με το σπιτικό φαγητό και τις μεγάλες μερίδες, παρακάτω το Cong, στον αριθμό 9 (τηλ. 6944290299), το οποίο προσφέρει βιετναμέζικο street food: όπως rice bowls, bao και banh mi (μοιάζουν με σάντουιτς). Προς το τέλος της συναντούμε το Albeta (Προξένου Κορομηλά 35, τηλ. 2310222126), έναν συμπαθητικό φούρνο με μεγάλη ποικιλία, με ωραία κρουασάν και χορταστικά γλυκά, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκουμε το Tom Dixon (Χρυσοστόμου Σμύρνης 6, τηλ. 2310229090), ένα μοντέρνο all day τα τραπέζια του οποίου όποια ώρα και να περάσετε είναι γεμάτα κόσμο. Στο ίδιο κάθετο στενό, δηλαδή στη Χρυσοστόμου Σμύρνης, στον αριθμό 10, είναι η παραδοσιακή ταβέρνα Τα Ολύμπια (τηλ. 2310220710) με πολλά μαγειρευτά και γραφική ατμόσφαιρα.
Στην πολύβουη Μητροπόλεως τα πράγματα αλλάζουν λίγο. Τα εμπορικά μαγαζιά είναι περισσότερα και στις περισσότερες γωνίες της, όπου δηλαδή το πεζοδρόμιο είναι πιο πλατύ, υπάρχει και μια καφετέρια, όπως η γνωστή Arc (Μητροπόλεως 22, τηλ. 2310250309) ή το Tenoro (Κούσκουρα 2, τηλ. 2310273000). Προς το τέλος της, κοντά στον Λευκό Πύργο, έχει δημιουργηθεί μια έθνικ γωνία με το αθηναϊκό Feyrouz (Μητροπόλεως 125, τηλ. 2310251773) και τα γνωστά του λαχματζούν και το Falafel (Μητροπόλεως 106, τηλ. 2310278363) με τραγανά φαλάφελ. Στο ίδιο ύψος, στον αριθμό 129, είναι το Vanilla (τηλ. 2310225566) που προσφέρει ένα από τα καλύτερα παγωτά στην πόλη. Τέλος, μια στάση που αξίζει να κάνετε είναι στο Exereton (Μητροπόλεως 69, τηλ. 2310220120) για να ψωνίσετε ξηρούς καρπούς, βούτυρα και αλείμματα, καθώς και γλυκά και μπάρες.
Δείτε επίσης
Θεσσαλονίκη: Πού βγαίνουμε στην Καμάρα – Ροτόντα και γιατί