Το Tartufo των αδερφών Τάσου και Δήμου Χέλμη έκανε την εμφάνισή του στου Ψυρρή –που έχει πλέον αναδειχθεί σε γαστρονομικό hot spot της πρωτεύουσας- λίγο πριν την εκπνοή του προηγούμενου χρόνου. Καταλαμβάνει ένα μεγάλο χώρο που κυριολεκτικά ενώνει την οδό Πιττάκη, όπου βρίσκεται η μία είσοδος του εστιατορίου με τον πεζόδρομο της Αγίας Θέκλας, όπου στήνονται τραπέζια, τα οποία προσφέρουν στους επισκέπτες δείπνο υπό τους ήχους και τις εικόνες της πόλης.

Στο ισόγειο του Tartufo, τις εντυπώσεις κλέβει το bar ενώ στον κάτω όροφο -στην κεντρική σάλα του εστιατορίου με τα ζεστά γήινα χρώματα και την προσεγμένη διακόσμηση- το βλέμμα τραβά η ανοιχτή κουζίνα, ο μεγάλος φούρνος αλλά και η κάβα, με ετικέτες από τον ιταλικό και τον ελληνικό αμπελώνα, που κοσμεί τον ένα τοίχο. Το γευστικό ταξίδι του Tartufo είναι σχεδιασμένο από τον Ιταλό σεφ Pino Saccheri και τον Αλέξανδρο Λαζούλη, executive chef του ομίλου School Pizza Bar των αδερφών Χέλμη. Η μέρα στο εστιατόριο ξεκινά με πρωινό και κλείνει με το βραδινό δείπνο.

Στο πρωινό και το brunch κυριαρχούν τα πιάτα με αυγά χωρίς να λείπουν οι επιλογές σε πληθωρικές γεμιστές φοκάτσιες αλλά και σε γλύκες γεύσεις. Ανάμεσα σε αυτά τα εδέσματα βρίσκονται και τα αυγά scrambled με καπνιστό σολομό, φέτες αγγουριού και ψωμί brioche, τα αυγά benedict με προσούτο, τα ποσέ αυγά με guacamole, ντομάτα, κρεμμύδι και γαρίδες, η focaccia με προσούτο, μοτσαρέλα, μαγιονέζα με βασιλικό και ρόκα καθώς και η vegetarian focaccia με pesto βασιλικού, ψητά λαχανικά και μοτσαρέλα, διαφόρων ειδών κρουασάν και pancakes με πραλίνα φουντουκιού και καρύδια.

Στο μενού του δείπνου συναντάμε δημιουργικά ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, πληθωρικά risotto και pasta αλλά και χορταστικά κυρίως πιάτα, ανάμεσά τους τα osso di vitello με μοσχαρίσιο μεδούλι, σεβίτσε γαρίδας, μαϊντανό και τσίλι, η gorgonzola με ρόκα, σπανάκι, μπρεζάολα, αχλάδι ποσέ και μους γκοργκοντζόλα, η pesto Genovese με κουκουνάρι, burrata και σπιτικό πέστο και το Spiendini di Agnello με αρνίσιο μπούτι, νιόκι, μανιτάρια, ρικότα και λάδι τρούφας.

Η pizza παίζει σημαντικό ρόλο στο Tartufo και ακολουθεί ναπολιτάνικα σοκάκια, κάνοντας την εμφάνισή της με μεγάλο cornicione (στεφάνι). Δημιουργείται με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης και ψήνεται σε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 400° C. Ανάμεσα στις πίτσες του καταλόγου βρίσκονται και η zucchine με μοτσαρέλα, κολοκύθι, prosciutto cotto, ανθότυρο και παρμεζάνα, η tartufo nduja με μοτσαρέλα, spicy nduja, καρπάτσιο μαύρης τρούφας και βασιλικό, καθώς και η caprese με σάλτσα ντομάτας, φρέσκια ντομάτα και μοτσαρέλα.

Στα επιδόρπια, θα βρείτε το tartufo σε σφαίρα σοκολάτας με μους σοκολάτας και κρέμα anglaise αλλά και το τιραμισού. Η λίστα των cocktails φέρει την υπογραφή των Στέλιου Παπαθανασιάδη και Λευτέρη Στραβοπόδη.

info
Αγίας Θέκλας 9 & Πιττακή 8, Ψυρρή, τηλ. 210 3315 458