Reh Teh Teh σημαίνει κτλ κτλ. Μια φράση που μοιάζει με ρυθμικό σύνθημα, ένα τζαμαϊκανό slang (αργκό) σαν να λέμε «και τα λοιπά». Στο Λονδίνο, ακούγεται συχνά, κυρίως από τα στόματα νεότερων, με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση. Στο Μαρούσι όμως, Reh Teh Teh είναι κάτι άλλο, πέρα από ένα new age καφέ. Στον πεζόδρομο της Διονύσου, νωρίς τα ξημερώματα, ζυμώνεται φρέσκια φοκάτσια, rolls, κέικ, cookies κτλ κτλ.

Η αλήθεια είναι πως κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή μου πρώτα από περιέργεια, ύστερα από τις γεύσεις τους. Ένα τυχαίο πέρασμα ήταν αρκετό για να σταθώ. Έκτοτε, τους παρατηρώ κάθε φορά που περνάω από μπροστά, τους ακολουθώ στo instragram αλλά και επιλέγω τις γεύσεις τους που φτάνουν κάποιες φορές στο γραφείο.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά

Το Reh Teh Teh, βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Διονύσου και απέχει λίγα μέτρα από τον ηλεκτρικό σταθμό του Αμαρουσίου. Αυτός ο πεζόδρομος την τελευταία διετία έχει ζωντάνια και είναι προσφέρεται για βόλτα, περπάτημα, ψώνια, καφέ, φαγητό αλλά και για πάρτι με Dj, χορό στο δρόμο κτλ κτλ.

Αυτά τα πλεονεκτήματα ζύγισε μια χιώτισσα στο που ζει και εργάζεται στο Μαρούσι και σκέφτηκε να αφήσει το δικό της αποτύπωμα. Η Αντωνία Λουδάρου, με εμπειρία στα ναυτιλιακά, είναι ο άνθρωπος που στήριξε την ιδέα και αποφάσισε να δώσει ζωντάνια στο Reh Teh Teh. Αγαπάει τον καλό καφέ, εξού και η συνεργασία της με τους Hand Pickers, όπως επίσης και τα βοτανικά ροφήματα για τα οποία συνεργάζεται με την Grizo Prasino αλλά και τις μπάρες ενέργειας του Pastry Lab.

Πιστεύει πολύ στο χειροποίητο και στο φρέσκο και θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την ποιότητα στην πρώτη ύλη. Aυτό είναι χαρακτηριστικό στοιχείο χιώτικου DNA άλλωστε, γι’ αυτό και έχει επιλέξει όλα να παρασκευάζονται στο ανοιχτό εργαστήριο, από το μηδέν. Από τις φοκάτσιες και τα κέικ, μέχρι τα cookies, όλα παρασκευάζονται εκεί, κάθε πρωί. «Προτιμώ να μην έχουμε το κέικ γιατί μας τελείωσε και δεν προλάβαμε, από το να πάρω έτοιμες σκόνες», μου λέει με πάθος στη φωνή «ο κόσμος εκτιμάει το χειροποίητο και το φρέσκο και εμείς αυτό θέλουμε να προσφέρουμε».

Κάθε πρωί στο Reh Teh Teh

Ο Στέλιος Δοντάς πηγαίνει στις 4:30 το πρωί για να «ταΐσει» την Μπέτι και τον Μικέ. Όχι, δεν είναι κατοικίδια, αλλά τα προζύμια του. Ο Μικές είναι 4,5 χρονών και η Μπέτι είναι μόλις 6 μηνών.

Ετοιμάζει τα ζυμάρια για τη φοκάτσια και τα ρολάκια, μπαίνουν στόφα και από εκεί και μετά ξεκινούν οι παρασκευές για κάθε συνταγή ξεχωριστά. Το ψήσιμο ξεκινάει στις 6:15 με σφολιάτες και κέικ και 7:15 που βγαίνουν, ξεκινάει το ψήσιμο, οπότε στις 8:00 είναι τα πρώτα είδη στη βιτρίνα. Μετά ακολουθούν τα cookies και τα λοιπά. Οι συνταγές είναι όλες δικές μας. «Έχουμε αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο για να φτάσουμε στο σημείο που βρίσκονται οι γεύσεις σήμερα», μου λέει καμαρωτά «σάλτσες, αλλαντικά, τυριά, όλα έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές, ξανά και ξανά».

Η τύχη ήταν με το μέρος μου και τον πέτυχα τη στιγμή που έχει απλώσει μία φουσκωτή ζύμη φοκάτσια, έτοιμη για φούρνισμα. «Να φτιάξουμε μία μαζί;» μου πρότεινε και άδραξα την ευκαιρία.

Αφού τεμάχισε την φρεσκοψημένη ζύμη, έφερε τα ντοματίνια κονφί, που μόλις είχαν βγει από τον φούρνο και από τον θάλαμο τα υπόλοιπα συστατικά. Τεμάχισε, λεπτά, σχεδόν διάφανα, την σπιανάτα (καλαβρέζικο πικάντικο αλλαντικό) στη ζαμπονομηχανή και ξεκίνησε τη συναρμολόγηση. Πρώτα την σπιανάτα, μετά τα τοματίνια, τρίφτηκε η φέτα ΠΟΠ, συμπληρώθηκαν φύλλα baby ρόκας και μας το προσέφερε.

Στον κατάλογο διαβάζω μία προς μία τις άλλες γεύσεις και χαίρομαι που βρίσκω αναφορές σε Κερκυραίικο σαλάμι, κόπα, καπνιστό τυρί Νεοχωρούδας, σπάνια γραβιέρα Πυθαρίσια Σκύρου και άλλα εξαιρετικά υλικά με έμφαση στην τοπικότητα.

Και τα rolls όμως δεν πάνε πίσω. Με χειροποίητη ζύμη από προζύμι φυσικής ωρίμανσης 24 ωρών και γεύσεις για όλα τα γούστα. Από chocolate και cinnamon rolls μέχρι αλμυρές γεύσεις με cheddar -σχοινόπρασο αλλά και blue cheese.

Πάρτι στον πεζόδρομο

«Κάθε 3ο Σάββατο κάνω κάποιο event. Θέλω ο κόσμος να έρχεται, να παίρνει τον καφέ του και να ζει κάτι. Να ακούει ζωντανή μουσική και να περνάει ωραία. Πριν λίγες ημέρες κάναμε πάρτι εδώ στον πεζόδρομο μαζί με άλλα τρία μαγαζιά και είδη προγραμματίζουμε τα επόμενα. Ανακοινώνουμε τα πάντα στο Instagram οπότε μείνετε συντονισμένοι», μας λέει η Αντωνία.

info
Διονύσου 12, Μαρούσι 15124, τηλ: 211001302

Δείτε επίσης

Godgilla: Δοκιμάσαμε το τηγανητό κοτόπουλο της Σαλαμίνας που ήρθε και στο Μαρούσι