Το εγχείρημα των Χάρη Νικολούζου, Γιώργου Καβακλή και Κώστα Καρατζόγλου, να ανοίξουν ένα gastrobistro μακριά από το κέντρο, σε μια γειτονία με πολλά σουβλατζίδικα, φαίνεται ότι έχει πιάσει. Και μάλιστα για τα καλά, αφού φέτος κέρδισε τη διάκριση Bib Gourmand του γαλλικού οδηγού Michelin. Η κουζίνα που έχει διαλέξει να υπηρετεί ο σεφ Χάρης Νικολούζος, ακολουθεί τη γαλλική τάση της μπιστρονομίας. Δηλαδή γαστρονομικό φαγητό σε πιο απλή μορφή και σε λιγότερο στημένο περιβάλλον. Σε αυτό έχει προσθέσει και τις δικές του προσλαμβάνουσες και επιρροές από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα. Έτσι, στο μενού θα βρείτε πολλές κερκυραϊκές αναφορές με μια ενδιαφέρουσα και νόστιμη τσαχπινιά στα πιάτα.
Από τον μικρό, μαζεμένο κατάλογό του πολλά είναι τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Όπως για παράδειγμα το κουνέλι σε στιλ chicken nuggets, κρατσανιστό απ’ έξω, ζουμερό από μέσα, με μια μαγιονέζα αρωματισμένη με σπετσερικό (το μίξ μπαχαρικών που χρησιμοποιούν για την παστιτσάδα) ή το διαφορετικό cacio e pepe με γαρίδες. Όμως, εκείνο που αξίζει να δοκιμάσετε -μαζί με τα υπόλοιπα φυσικά- είναι το το ψητό κουνουπίδι με βινεγκρέτ σαβόρο και hollandaise. Ένα απλό πιάτο που θα σας κερδίσει από την πρώτη πιρουνιά. Πλούσιο σε γεύση, με ωραίες υφές, με την hollandaise να του προσφέρει μια όμορφη οξύτητα και τη βινεγκρέτ σαβόρο να δίνει το επτανησιακό χαρακτηριστικό στο πιάτο.
Την όλη γευστική εμπειρία στο γοητευτικό Jerar συμπληρώνουν οι επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, καθώς και τα κοκτέιλ που επιμελείται ο Γιώργος Καβακλής από το γειτονικό «αδερφάκι» του Spoild.
Αγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη, τηλ. 210 9755 764