Ξεκίνησε ως εστιατόριο στο Λαύριο το 2022. Πλέον έχει ανοίξει ανοίξει τέσσερα ακόμη καταστήματα σε άλλες περιοχές της Αττικής, τα οποία σε αντίθεση με τη ναυαρχίδα τους, επικεντρώνονται στο street food. Έφτασε στα αφτιά μας ότι δεν είναι σπάνιο να δεις ουρές έξω από τα καταστήματά τους για τα πληθωρικά σάντουιτς και burger που προσφέρουν και δεν γινόταν να μην τα δοκιμάσουμε.

Δοκιμάσαμε διάφορα πιάτα κι όλα είχαν ένα κοινό: ήταν προσεγμένα και ελαφριά, χωρίς να σε βαραίνουν – κάτι που συχνά δεν ισχύει στο street food. Επιλέξαμε διάφορα σάντουιτς και burgers, όπως το Double Cheese Wagyu Burger με διπλό μπιφτέκι wagyu, διπλό cheddar και ΚΚ sauce, που ήταν αρκετά πληθωρικό με την KK sauce να ξεχωρίζει γευστικά. Αν είστε φαν των chicken burgers, το Korean Style με φιλέτο κοτόπουλο, asian coleslaw, hoisin mayo sauce και πίκλες, αποτελεί μία ενδιαφέρουσα επιλογή με τις πίκλες να ισορροπούν αρμονικά με τις σος, ενώ η ευχάριστα πικάντικη επίγευση δίνει έξτρα πόντους στο συνολικό αποτέλεσμα.


Σε ό,τι αφορά τα σάντουιτς, δοκιμάσαμε το sandwich steak chimichuri, με ταλιάτα σε τραγανή ciabatta sauce chimichuri, μανιτάρια σωτέ, ντομάτα με βασιλικό, ρόκα, φλοίδες παρμεζάνας, βαλσάμικο και μαγιονέζα τρούφας. Πληθωρικό σάντουιτς, που όμως κατά τη γνώμη μας θα μπορούσε να έχει λιγότερη ποσότητα μανιταριών και μεγαλύτερες εντάσεις στις σος. Το μεγάλο ατού, πάντως, είναι το ψωμί: καλοφτιαγμένο, αφράτο και νόστιμο, ικανό να απογειώσει γευστικά το σάντουιτς. Δ.Μ.

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως, τουλάχιστον αυτά που επιλέξαμε εμείς, είχαν ένα χαρακτηριστικό που είτε θα σε κάνει να αγαπήσεις το συγκεκριμένο μαγαζί είτε δεν θα το κάνει την πρώτη σου επιλογή. Τα μπέργκερ και τα σάντουιτς από την Koutsi Katsika, αν και μπαίνουν φυσικά στην κατηγορία street food, για εμένα τουλάχιστον, δεν είχαν το χαρακτηριστικό του junk που πολλοί μπορεί να αναζητούμε όταν επιλέγουμε να φάμε κάτι τέτοιο. Ό,τι δοκίμασα θα έλεγα πως ήταν μια πιο ελαφριά και εξευγενισμένη εκδοχή, με πιο ήσυχες γεύσεις. Ένιωσα ότι έτρωγα κάτι ποιοτικό και καλοφτιαγμένο, που για την κατηγορία street food ίσως να του έλειπε λίγο η ένταση και η ”βρωμιά”.

Αρχικά, δοκιμάσαμε κάποια από τα ορεκτικά. Πήραμε τραγανά chicken strips, τα οποία είχαν διακριτική γεύση αλλά ωραίο πανάρισμα. Δοκιμάσαμε τα τηγανητά nacho cheese triangles, αλμυρά και ωραία παναρισμένα κι αυτά, μου θύμισαν κροκέτες Ολλανδίας και θα ταίριαζαν πολύ ωραία με μια παγωμένη μπίρα. Τέλος, δοκιμάσαμε και τον αγαπημένο μου κωδικό απ’ ό,τι πήραμε από την Koutsi Katsika. Τις φτερούγες κοτόπουλου. Μπορείτε να τις πάρετε και με γλάσο ή σος, αλλά και σκέτες ήταν τέλεια καρυκευμένες. Ελαφρά πικάντικες, πολύ νόστιμες και τέλεια μαγειρεμένες, αφού ήταν πολύ ζουμερές.

Στα μπέργκερ και το σάντουιτς. Αρχικά, να πω πως είχαν ωραία και αφράτα ψωμάκια χωρίς περιττά βούτυρα. Το Double Cheese Wagyu Burger ήταν πληθωρικό, αλλά η KK sauce κάλυπτε γευστικά το κρέας. Ήταν βέβαια αρκετά γευστική.


Πήραμε και ένα Korean Style και τηγανητό κοτόπουλο, asian coleslaw, hoisin mayo sauce και πίκλες. Ήταν καλοφτιαγμένο, κι αυτό ελαφρύ παρά τις διάφορες παρασκευές που περιείχε, ενώ η πίκλα ήταν κι αυτή νόστιμη και θύμιζε σπιτική. Τέλος, από τα σάντουιτς, πήραμε το Sandwich Steak Chimichuri με ταλιάτα από flap steak σε ciabatta, sauce chimichuri με μανιτάρια portobello σωτέ, ντομάτα με βασιλικό και ρόκα. Σε αυτό το σάντουιτς φάνηκε για εμένα η ”καταγωγή” της Koutsis Katsikas που είναι εστιατορική. Το κρέας ήταν ωραία ψημένο και οι σάλτσες ελαφριές με αρκετά μυρωδικά. Δεν θύμιζε καθόλου ένα σάντουιτς streetfoodαδικου. Ήταν πολύ πιο ντελικάτο απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς.

Κείμενο: Δέσποινα Μπαράκη, Ιωάννα Ζέρβα

 

Δείτε επίσης:

Godgilla: Δοκιμάσαμε το τηγανητό κοτόπουλο της Σαλαμίνας που ήρθε και στο Μαρούσι