Νέος χώρος στο κέντρο της Αθήνας και ανανεωμένο μενού, ίδια πετυχημένη ομάδα

Το Izakaya έκανε την εμφάνισή του στο αριστοκρατικό Κολωνάκι πριν από επτά, σχεδόν, χρόνια και σύντομα αναδείχθηκε σε αγαπημένο προορισμό των φίλων της ιαπωνικής fusion κουζίνας. Και ενώ παραμένει βέρος κάτοικος Κολωνακίου, μεταφέρθηκε στις αρχές του νέου χρόνου σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο, στον αριθμό 8 της οδού Λουκιανού. Η επιτυχημένη, με χρόνια εμπειρίας στον τομέα της εστίασης, ομάδα δημιουργών του νέου Izakaya – ο Γιάννης Μωράκης, η οικογένεια Πιτσιλή και ο Πέτρος Απαλάκης – στοχεύει, μέσα από την πρόσφατη ανανέωση, στη συνεχή βελτίωση της συνολικής διασκέδασης που θα προσφέρει το εστιατόριο. Στον dark sexy χώρο, όπου το μαύρο και το κόκκινο παίζουν σε τοίχους και έπιπλα, στοιχεία του ιαπωνικού design, με κυρίαρχο το μπαμπού, δένουν αρμονικά με το μάρμαρο, το ξύλο, και το γυαλί ενώ όμορφα φυσικά και τεχνητά φυτά προσθέτουν ευχάριστες και ανάλαφρες πινελιές. Το βλέμμα τραβά η ανοιχτή κουζίνα καθώς και το μπαρ με τα αναπαυτικά σκαμπό όπου ο γνωστός bartender Μανώλης Λυκιαρδόπουλος προσφέρει μια παιχνιδιάρικη και πλούσια σε επιλογές λίστα κοκτέιλ με γλυκές, πικάντικες και όξινες γεύσεις που συμπληρώνουν και αναδεικνύουν υπέροχα τα πιάτα του μενού.

Υπεύθυνος του μενού παραμένει ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Κότσαλης (NYX, Huaca). Μαζί με τον επί χρόνια συνεργάτη του και head chef του Izakaya, Θοδωρή Κουσαθανά, έχουν σχεδιάσει ένα ιαπωνικό fusion κατάλογο με επιρροές από χώρες της Λατινικής Αμερικής που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γευστικών προτιμήσεων ενώ θέτει σε ρόλο πρωταγωνιστή τις δημιουργίες της robata καθώς και τα ευφάνταστα house nigiri, από το εντυπωσιακό raw bar.

Στα πιάτα που ξεχωρίζουν βρίσκεται και το akamisando, ένας συνδυασμός από πληθωρικό butter sando και δροσερού ταρτάρ τόνου που μαρινάρεται σε shiso, παλαιωμένη σόγια και tobiko yuzu καθώς και η πολύχρωμη maguro soba salad με soba νουντλς, tataki τόνου, νεροκάρδαμο, crispy φαγόπυρο και dressing ponzu miso. Στο carpaccio φαγκρί η οξύτητα από το grapefruit yuzu dressing έρχεται σε τέλεια ισορροπία με το καυτερό από την πιπεριά τσίλι και το βουτυράτο από την κρέμα αβοκάντο, ενώ το shiso, οι πίκλες κρεμμυδιού και το λάδι κόλιανδρου τονώνουν ευχάριστα το γευστικό σύνολο. Εξαιρετικά και τα σωταρισμένα χτένια τα οποία είναι περασμένα σε καλαμάκια και σερβίρονται με τζίντζερ sauce ενώ την παράσταση κλέβει το house nigiri καραβίδας καθώς και οι δημιουργίες της ρομπάτα – ανάμεσά τους τα ζουμερά flap wagyu και τα διαφόρων ειδών skewers – που με το μοναδικό καπνιστό της άγγιγμα προσφέρει πιάτα εξέχουσας νοστιμιάς.

Την αυλαία στο γεύμα μας έκλεισε η άκρως δημιουργική ναμελάκα yuzu με μαρέγκα μάτσα, φρέσκα μύρτιλα, κραμπλ και παγωτό γιαούρτι. «Έχουμε ανανεωθεί πλήρως, και θέλουμε με το σκηνικό και τις γεύσεις μας να χαρίσουμε στους επισκέπτες μας μια ωραία διασκέδαση. Ο όμορφος χώρος, η καλή μουσική, τα εξαιρετικά κοκτέιλ και φυσικά το νόστιμο φαγητό παίζουν όλα σημαντικό ρόλο στο να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη και άρτια συνολική εμπειρία», μας λέει ο Δημήτρης κάτι που επιβεβαιώνεται και με το παραπάνω μετά την πρώτη επίσκεψη στο πανέμορφο Izakaya.

info
Λουκιανού 8, Κολωνάκι, Τηλ.  2107257776, Instagram: izakaya_athens