Το Hippy Hippo της Μαρίας Μαρή και του Θανάση Χαραλαμπόπουλου άνοιξε τον Ιούλιο του 2021 και έγινε γρήγορα ένα από τα hot spots της πόλης για brunch. Στέκεται σε μια γωνιά της Ζίννη και δίνει πνοή δροσιάς στον πολυσύχναστο και γεμάτο με κάθε λογής μαγαζιά δρόμο. Διακριτικά χρώματα και urban design δίνουν στο χώρο μια απαλή, άνετη και ιδιαίτερα ελκυστική εμφάνιση. Μεγάλες τζαμαρίες αγκαλιάζουν το μαγαζί και αφήνουν το βλέμμα να πλανηθεί στα καλοστημένα σάντουιτς και τα λαχταριστά επιδόρπια της βιτρίνας. Η απόφαση να πιάσει κανείς μια θέση μέσα στην cosi σάλα ή στα σιδερένια τραπεζάκια που απλώνονται στο πεζοδρόμιο είναι σχεδόν αυτόματη – και η κουζίνα του σεφ Γιάννη Βαμβακούλα σίγουρα τη δικαιώνει. «Φτιάχνουμε σχεδόν τα πάντα στο μαγαζί, όπως τις πίκλες μας, τις σάλτσες και τις μαρμελάδες, και επιλέγουμε σχολαστικά όλους τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας. Το brunch δεν είναι μόνο τοστ και pancakes. Θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ακούμε τους θαμώνες μας και παρακολουθούμε τις τάσεις τις εποχής βάζοντας πάντα τις δικιές μας πινελιές στα πιάτα μας», λέει χαμογελώντας ο Γιάννης.

Έτσι στο καινούργιο μενού μπαίνουν στο παιχνίδι γεύσεις που δεν συναντάμε συνήθως σε άλλα brunch της πόλης όπως τα Cilbir Eggs, ένα πιάτο εμπνευσμένο από την γειτονική Τουρκία με αυγά ποσέ, κατσικίσιο γιαούρτι, μυρωδικά, καυτερή σάλτσα και πιτάκια από ενεργό άνθρακα καθώς και το Workout Rice Bowl με τηγανιτά αυγά, ρύζι με Furikake seasoning και βρώσιμα φύκια. Στον κατάλογο φιγουράρουν και extra healthy επιλογές, όπως το βιολογικό γιαούρτι με σπιτική γκρανόλα σοκολάτας, μέλι και φρούτα εποχής, πιάτα που τιμούν δεόντως τα αγαπημένα μας αυγουλάκια, όπως το Morning Glory με soft scrambled eggs, burnt butter, καπνιστό τυρί βολάκι και χοιρομέρι, καθώς και πληθωρικά σάντουιτς όπως το Croque Madame που πλέον σερβίρεται σε κρουασάν αλλά και το Drunk Sandwich – pulled pork με εξαιρετικά καπνιστά, πικάντικα και γλυκά στοιχεία.

Ανάμεσα στα επιδόρπια του μαγαζιού που κλείνουν ευχάριστα και ίσως λίγο αμαρτωλά το brunch βρίσκεται και το κρεμώδες Basque cheesecake που φτιάχνουν οι ίδιοι καθώς και γλυκά από την νέα σειρά Voyage της Madame Fraise – του πρώτου ghost ζαχαροπλαστείου της Αθήνας – όπως το Flan Parisienne με κρέμα και πραλίνα φιστικιού καθώς και νότες από ανθό αλατιού αλλά και το ανεπανάληπτο Chocolate Moelleux με πλούσια σοκολάτα υγείας vibrato.

Καθώς η κρυφή λατρεία πολλών με το brunch συνδέεται και με τα κοκτέιλ που αυτό περιλαμβάνει – διότι γιατί να περιμένεις μέχρι το βράδυ όταν μπορείς να αρχίσεις να πίνεις στις 12 το μεσημέρι; – το Hippy Hippo δεν απογοητεύει και εδώ. Σειρά ψαγμένων signature cocktails λανσάρονται στο μενού χωρίς όμως να λείπει και μια συρροή από διάφορα είδη καφέ, χυμών, smoothies, ροφημάτων, κρασιών και μπύρας.

“Feeling Hippy, Eating Like a Hippo” ανακοινώνει η φωτεινή επιγραφή στο εσωτερικό του μαγαζιού και είναι αυτό ακριβώς που προσφέρει το Hippy Hippo στους θαμώνες του – ανέμελη διάθεση, κουλτουριάρικη εμφάνιση, και ποιοτικό, απόλυτα νόστιμο φαγητό. Ναι! – οι ιπποπόταμοι τρώνε άκρως ποιοτικό φαγητό, κυρίως χόρτα και φρούτα, και καταναλώνουν καθημερινά ποσότητα φαγητού λιγότερη από το 1% του βάρους τους. Το Hippy Hippo είναι από τα μαγαζιά που σε κερδίζουν από την πρώτη κιόλας επίσκεψη.

info
Αναστασίου Ζίννη, Κουκάκι, Αθήνα, Τηλ. 211 4183 649
Instagram: hippyhippo_athens

Φωτογραφίες: Άννα Τασιούλα