Επί της κεντρικής και πολύβουης Θηβών, στο ύψος του Ίλιον, συναντάμε το Ευλόγησον, κρυμμένο σε έναν διαφορετικό κήπο που σε τίποτα δεν παραπέμπει σε ό,τι θα περίμενες από ένα σουβλατζίδικο της περιοχής.
Μια ιδιαίτερη μίξη, αφού συνδυάζει την αισθητική της χασιέντα με σύμβολα και πινελιές που δικαιολογούν και το όνομά του. Ένας πολύχρωμος κήπος με φυτά, ξύλινα τραπεζάκια, και ωραία για τα δικά μου δεδομένα μουσική, που όσο βραδιάζει δυναμώνει ελαφρώς χωρίς να γίνεται ενοχλητική.
Αν και το Ευλόγησον εντυπωσιάζει με την αισθητική του σού μένει κυρίως για τις χειροποίητες γεύσεις τους. Εδώ, όλα ετοιμάζονται στο χέρι, χωρίς βιασύνη. Οι πίτες είναι χειροποίητες, ζυμωμένες καθημερινά και ωριμασμένες φυσικά, για να αποκτήσουν σώμα και γεύση. Οι σάλτσες είναι σπιτικής παραγωγής. Το τζατζίκι, οι πατάτες (που κόβονται φρέσκιες κάθε μέρα) και μια πλούσια, μεστή σάλτσα κρέατος που συνοδεύει τα πιάτα, δείχνουν το μεράκι και την έμφαση στη λεπτομέρεια.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το μενού δεν είναι μεγάλο, αλλά είναι συγκροτημένο. Δοκιμάσαμε μερίδα με μπιφτέκι αγριογούρουνου, με τη νόστιμη χειροποίητη πίτα και την ιδιαίτερη σάλτσα ψητού που έδινε στο νόστιμο και άπαχο μπιφτέκι αυτό το κάτι που ήθελε για να απογειωθεί.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακόμη πήραμε μια τηγανιά πατάτες Ευλόγησον. Κομμένες στο χέρι, με μπόλικη φρέσκια ρίγανη που μύριζε από μακριά φρεσκάδα, μυζήθρα και γενναία ποσότητα από τη σπιτική τους σάλτσα κρέατος. Μαζί με το τζατζίκι τους που πήραμε on the side εξαφανίστηκαν μία μία, και σίγουρα θα τις ξανά πέρναμε.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Για το τέλος, αφήσαμε τον αγαπημένο μας κωδικό απ’ όσα δοκιμάσαμε. Το καλαμάκι με μοσχαρίσιο συκώτι. Αν σου αρέσει το συκώτι πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις. Περνούν στο καλαμάκι εναλλάξ λιπαρό και στεγνό κομμάτι και έρχεται πολύ ωραία καρυκευμένο και σωστά ψημένο. Μοιάζει με μια πιο clean και ελαφριά εκδοχή κοκορετσιού, που τρώγεται και στο όρθιο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Θα ξαναπάμε; Ναι. Κυρίως γιατί όταν μια επιχείρηση κάνει τον έξτρα κόπο να φτιάξει τα πάντα από την αρχή, δείχνει προσήλωση στην ιδέα και το concept του μαγαζιού. Για τις πατάτες και το φοβερό καλαμάκι συκώτι, αλλά και για να δοκιμάσουμε το χειροποίητο λουκάνικο και τα καλαμάκια τους για τα οποία ακούγονται τα καλύτερα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στα υπέρ πέραν της γεύσης, το ευγενικό και χαμογελαστό προσωπικό.
Φωτογραφίες: Από τα social media του Ευλόγησον
Δείτε επίσης:
Starlight: Περιμέναμε μία ώρα στην ουρά για το talk of the town smash burger της Αθήνας