All day χαριτωμένο γωνιακό μαγαζί με ιταλικό accent στο γαστρονομικό κέντρο της πόλης, τρία βήματα από το Σύνταγμα.

Βολικοί καναπέδες με λευκές κόκκινες ρίγες στον εξωτερικό στεγασμένο χώρο κάτω από τις τέντες, τραπεζάκια από την άλλη μεριά. Οι καρέκλες σε κάπως retro ύφος με πλάτη στο μοτίβο της ψάθας, που συνεχίζεται και στο vintage μαρμάρινο πάτωμα. Μέσα στα δύο χρόνια της ζωής του, πέρασε από τη γαλλότροπη κουζίνα, στην ιταλική γαστρονομία με τα βενετσιάνικα cicchetti, μεζεδάκια κάπως σαν τα ισπανικά τάπας, σε περίοπτη θέση, και τώρα, έχοντας επεκταθεί και στο δίπλα μαγαζί έχει αφαιρέσει μεν τα cicchetti έχει «ισοφαρίσει» όμως με διάσημα ιταλικά αλλαντικά και τυριά, χειροποίητο μασκαρπόνε και premium κρεατικά. Executive chef ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης, Head chef ο Βασίλης Μαυρίδης.

Στη σάλα, τo μεγάλο, αλλά πολύ μεγάλο ξύλινο μπαρ με μαρμάρινη μπάρα και καθρέφτη στην οροφή, μονοπωλεί σχεδόν το χώρο. Το απαλό ροζ χρώμα στους τοίχους φτιάχνει κατάσταση ρομαντική που θυμίζει κάπως το ύφος του Μεσοπολέμου.

Στο τέλος του μπαρ, ο pizzaiolo κάνει σόου φτιάχνοντας μια εξαιρετική ζύμη για τις πίτσες σε ναπολιτάνικο στιλ, που πραγματικά, είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες και ευρηματικές επιλογές του μενού: Μarinara με κρέμα ελιάς, λεμόνι confit, ντοματίνια ψητά και αντζούγιες, με gorgonzola, κολοκυθάκια κόκκινο σταφύλι και μοτσαρέλα, με finocchiona (σαλάμι αρωματισμένο με μάραθο από την Τοσκάνη), χειροποίητο μασκαρπόνε, κουκουνάρι και παρμεζάνα, με pepperoni και ‘nduja (πολύ μαλακό και καυτερό λουκάνικο από την Καλάμπρια) με μοσχαρίσιο καρπάτσο, μασκαρπόνε, φιστίκι Αιγίνης, πούδρα από πορτσίνι, κλπ.

Από τις μεγάλες τζαμαρίες, το αδιάκοπο αθηναϊκό πήγαινε -έλα είναι σχεδόν κομμάτι του ντεκόρ.

Πρώτο πιάτο το ταρτάρ μοσχαριού αργής ωρίμανσης με ελαιόλαδο τσίλι, κάπαρη και αγκινάρα και κρεμμύδι ήταν τέλειο. To premium κρεατικό λιώνει στο στόμα, η απαλή στυφάδα της αγκινάρας μαζί με το πικρούτσικο ελαιόλαδο ενώνεται με τα δυνατά αρώματα του κρέατος. Ένα φίνο πιάτο.

Τα ζυμαρικά έχουν τη μορφή τεράστιων conchiglioni (τα γνωστά κοχυλάκια αλλά σε μέγεθος -μαμούθ) με σoς από βότανα, ντομάτα, πάστα ‘nduja και burrata bufala. Πεντανόστιμο πιάτο, χορταστικό χωρίς να γίνεται βαρύ, με δυνατή φρεσκάδα από τα βότανα που ισορροπεί την κάψα της ‘nduja. Για όσους αγαπούν τα ζυμαρικά τους καυτερά, είναι το σούπερ πιάτο.

Τέλεια η πίτσα με το πέστο με τραγανή ζύμη άψογα ψημένη. Παίζει με τη μοτσαρέλα όχι μόνο ως top αλλά και ως γέμιση στα χωνάκια μορταδέλας με φιστίκι Αιγίνης που τη στολίζουν ενώ για την απαραίτητη ένταση ποντάρει στα dots από σάλτσα verde. Πιάτο με σοβαρό ειδικό βάρος η κοτολέτα Μιλανέζε με τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας και τραγανό πανάρισμα παίρνει ένταση από το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο και παίρνει αρώματα από το βούτυρο clarifie που τηγανίζεται. Κλασικό, μαστορικά φτιαγμένο πιάτο που έρχεται με συνοδεία από baby πατάτες τσακιστές στο τηγάνι.

Πολύ όμορφος ο κατάλογος των signature κοκτέιλ. Εμπνέεται από έργα μεγάλων ζωγράφων που απεικονίζονται στις σελίδες του – Το κορίτσι με το σκουλαρίκι του Βερμέερ, η Εμμονή της μνήμης του Νταλί, το Φιλί του Κλιμτ.

Το τιραμισού, τίμησε ικανοποιητικά την ιταλικότητα της κουζίνας του μαγαζιού που καθώς τα γραφεία κλείνουν μαζεύει σιγά σιγά στο μπαρ τους πιστούς της after office drink κουλτούρας ενώ στα τραπέζια, καταφθάνουν πίτσες και πάστες που φαίνεται πως έχουν κάνει όνομα.

info
Βουλής & Απόλλωνος, Σύνταγμα, τηλ: 213 0302 290

Το άρθρο της εβδομάδας