Το Πάσχα είναι προ των πυλών και πρόκειται για την εποχή, που οι σούβλες έχουν την τιμητική τους. Αρκετά εστιατόρια βάζουν σούβλες, αλλά η σούβλα έχει τα μυστικά της και είναι τέχνη. Δεν είναι αρκετοί, αυτοί που ξέρουν πως να φτιάξουν αυτούς τους μεζέδες, και πως να βγάζουν το κρέας ζουμερό και τρυφερό. Από κοκορέτσι, ψητά παϊδάκια και κεφτεδάκια, μέχρι μοσχάρι, χοιρινά σουβλάκια και αρνί στα παρακάτω εστιατόρια με σούβλες στη βόρεια Ελλάδα, βρίσκουμε αρκετές επιλογές. Αν, λοιπόν, βρεθείτε προς τα βόρεια μπορείτε να  επιλέξετε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια.

1. Τα Πιθάρια, για βουβαλίσια κεφτεδάκια και αρνί στη σούβλα, λεωφ. Παπανικολάου 76, Πευκά, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 582214

2. Τα Κιόσκια, για το κοκορέτσι και τα ψητά παϊδάκια αγριογούρουνου, Μαρτύρων 2ας Σεπτέμβρη, Χορτιάτης, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 349041

3. Ταβέρνα Σαμλής, για τα ζουμερά κοντοσούβλια και τη φοβερή γουρουνοπούλα, Μάρκου Μπότσαρη, Κολχικό, τηλ.: 23940 41422

4. O Mπάμπης, για άπαιχτο μοσχάρι στη σούβλα, επαρχιακή οδός Κουμαριάς – Βερμίου, τηλ.: 23310 43998

5. Ο Ζάχος, οικογενειακή ταβέρνα με νόστιμο κοκορέτσι και αρνί στη σούβλα, Κασσανδρινό Χαλκιδικής, τηλ.: 23740 42390

6. Ψησταριά Διογένης, για τα φημισμένα χοιρινά σουβλάκια αλλά και τις σούβλες του με κρέατα από την περιοχή, Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ιερισσού, Αγ. Πρόδρομος, τηλ.: 23710 96276

Κεντρική φωτογραφία: Αρχείου

Δείτε επίσης

Θάμα Μεζέ: Η εμπειρία του αυθεντικού μεζεδοπωλείου στον Χολαργό που αξίζει να ζήσεις έστω μία φορά

Striggla: Γαστροταβέρνα ή μήπως μπιστρό που «στριγγλίζει» ελληνικά;

Αλάργα: Δυνατές κρητικές γεύσεις σε ένα μεζεδοπωλείο του Υμηττού