Εξερευνούμε τον γαστρονομικό χάρτη της παλιάς Αθήνας και καταγράφουμε όλα τα σημεία που έχουν αληθινό γαστρονομικό ενδιαφέρον. Καθώς περιπλανηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο, ξεχωρίσαμε ανθρώπους, πιάτα και φαινόμενα που γράφουν ιστορία και που αξίζει να επισκεφθείτε και να γευτείτε έστω και μια φορά.

Επιλέξαμε 100 γευστικές εμπειρίες στο ιστορικό κέντρο και σας τις παραθέτουμε ανά περιοχή:

Ψυρρή-Μοναστηράκι
Στο συγκεκριμένο άρθρο, στο επίκεντρο μπαίνουν η περιοχή του Ψυρρή και το Μοναστηράκι. Ταράτσες με όμορφη θέα, ωραία κοκτέιλ, προτάσεις για καφέ, για χυμό ή για παγωτό συνθέτουν τον χαρακτήρα των παραπάνω περιοχών και των επιλογών που θα βρείτε στη λίστα μας.

Πλατείες Κλαυθμώνος και Αγίας Ειρήνης

Εδώ θα βρείτε τα πάντα, ό,τι κι αν ζητάτε για φαγητό ή ποτό. Στις πλατείες Κλαυθμώνος και Αγίας Ειρήνης έχουμε ξεχωρίσει μια σειρά από μαγαζιά που καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αυλές για ποτό ή finger food, βραβευμένη πίτσα, vermuteria, signature cocktails, πεντανόστιμα κρουασάν, λαχταριστά σουβλάκια, μπουγάτσες…

Πλάκα
Η Πλάκα μπορεί να είναι το πιο τουριστικό σημείο της Αθήνας αλλά πάντοτε γοητεύει τους ντόπιους η ομορφιά της και τα σοκάκια της. Με θέα ή χωρίς, έχουμε ξεχωρίσει μια σειρά από μαγαζιά όχι μόνο για φαγητό αλλά και για καφέ και για μεζεδάκια, που αξίζει να ανακαλύψετε.

Ομόνοια
Η Ομόνοια αλλάζει, εξελίσσεται και εμείς παρακολουθούμε τι γίνεται εκεί, μελετώντας τα καφέ, οι ταβέρνες και όλες οι κρυφές γωνίες της. Πήγαμε στην Ομόνοια και επιλέξαμε για εσάς μερικές ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Eξάρχεια
Παραδοσιακά καφενεία, κλασικά ιστορικά μεζεδοπωλεία, αυλές και ουζερί, cafe-bistrot για lunch break συνθέτουν τις επιλογές μας στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ακρόπολη-Θησείο-Καλλιμάρμαρο
Περπατώντας στην περιοχή της Ακρόπολης, του Θησείου και του Καλλιμάρμαρου, θα βρούμε μεγάλη ποικιλία επιλογών που αξίζει να αναφέρουμε. Στις παρακάτω επιλογές μας θα βρείτε από φούρνους μέχρι εστιατόρια με υπέροχη θέα και signature cocktails, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία, φρέσκο παγωτό και ποιοτικό καφέ.

Κεραμεικός-Μεταξουργείο

Μεζεδάκια, ουζερί, comfort food, vegan στέκια, σουβλάκια αλλά και χώροι συναντήσεων και πολιτιστικών δρώμενων. Σας παρουσιάζουμε τις επιλογές μας στον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο.