Μετά από μια δύσκολη για όλους χρονιά, ο έγκυρος διεθνής διαγωνισμός «Τhe World’s 50 Best Bars» επιστρέφει στη «φυσική» του μορφή. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 7 Δεκεμβρίου 2021 και θα αναμεταδοθεί μέσα από τα social media σε όλο τον κόσμο.

Το «World’s 50 Best Bars» είναι μια ετήσια λίστα που βραβεύει τα κορυφαία μπαρ του κόσμου και θεωρείται ο απόλυτος διεθνής οδηγός για τον χώρο του bartending. Για την τελική διαμόρφωση της λίστας ψηφίζουν περισσότεροι από 500 ειδικοί των ποτών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταγράφουν τις εμπειρίες τους από τον Μάρτιο 2020 έως τον Σεπτέμβριο 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ακαδημίας του «World’s 50 Best Bars» είναι άντρες και γυναίκες, σε ίση αναλογία 50/50, και ταξιδεύουν ανώνυμα σε 23 διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Η διαδικασία ψηφοφορίας και τα αποτελέσματα κρίνονται ανεξάρτητα από τη Deloitte ώστε να διασφαλιστεί η μυστικότητα και η εγκυρότητα.

Για την ιδιαίτερη αυτή χρονιά, τα κριτήρια της ψηφοφορίας έχουν τροποποιηθεί ώστε να αντικατοπτρίζουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλλονται από την πανδημία.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η λίστα του 2020 είχε παρουσιαστεί σε διαδικτυακή τελετή.

Η διοργάνωση «World’s 50 Best Bars» είναι μια μεγάλη γιορτή που δίνει την ευκαιρία στους bartenders, τους ιδιοκτήτες των bar, τους επιχειρηματίες της βιομηχανίας των ποτών αλλά και όλους τους λάτρεις της κουλτούρας των μπαρ και των κοκτέιλ να επανασυνδεθούν, να μοιραστούν εμπειρίες και να επιβραβεύσουν την αυθεντικότητα.

Μια διοργάνωση που ενισχύει τον χώρο του bartending και ατενίζει το μέλλον με θετικότητα και αισιοδοξία σε αυτό το κρίσιμο στάδιο ανάκαμψης που βρισκόμαστε.

Δείτε επίσης:
Κοκτέιλ στο σπίτι: Συμβουλές για να το φτιάξετε σωστά

50 Next: 50 νέοι που θα διαμορφώσουν τη διεθνή γαστρονομική σκηνή

Η bar manager των Nikkei Μαίρη Ταλαιπώρου ξέρει από φιλοξενία