Το αρχαίο λιμάνι της Ρώμης, εκεί όπου έφθαναν τα εμπορεύματα, μέχρι να σχηματιστεί το Monte Testaccio από τα θραύσματα των σπασμένων αμφορέων του λαδιού, είναι σήμερα μια foodie γειτονιά της ιταλικής πρωτεύουσας, την οποία ο Κώστας Τσίγκας ανέλαβε να μεταφέρει στον μαγικό κήπο του κλασικού Silver Casa της Βουλιαγμένης, αδελφάκι της παγκρατιώτικης Vespa Rossa.
Ιταλική κουζίνα όπως δεν την έχεις δοκιμάσει, πρωτότυπη, βασισμένη σε μια εντελώς άγνωστη στο εξωτερικό τοπική παράδοση και μεταφρασμένη μέσα από το ανήσυχο, εκκεντρικό ενίοτε, μυαλό του Κώστα, που λατρεύει τους πειραματισμούς. Η μοτσαρέλα που φτιάχνεται εδώ, μια γαλατένια, βελούδινη, ολόφρεσκη μπάλα πάνω σε πολύχρωμα ντοματίνια, θα σε βάλει αμέσως στο πνεύμα μιας άλλης Ιταλίας. Ιδανικά θα τη συνδυάσεις με φοκάτσια από ζύμη πατάτας και κάποιο άγνωστο κρασί του ελληνικού αμπελώνα, από την κατηγορία Ανεξερεύνητη Ελλάδα της κάβας, που θα μπορούσε να κατατάξει στα wine restaurants το Testaccio. Το φύλλο πάστας σαν ζύμη πίτσας, μόνο με τυριά και μανιτάρια, είναι μια απρόσμενη εκδοχή της πίτσας, τόσο λεπτή όσο δεν γίνεται να την περιγράψεις. Το ψητό πεκορίνο με marmelata λεμονιού, μέλι και θυμάρι συνδυάζεται με ένα πιο λιτό κροστίνι, όπως αυτό με την ψητή ντομάτα, την κάππαρη και την αλμύρα.
Εδώ η Ιταλία συναντιέται με την παγκόσμια κοινότητα ενός εκλεκτού κρέατος, όπως η ολόσωστα ψημένη πικάνια ή μοσχαρίσια μπριζόλα της Αμερικής, αλλά αν ρωτήσεις τη γνώμη του σεφ, δεν θα σε αφήσει με τίποτα να περάσεις στο κρέας πριν δοκιμάσεις τη γεμιστή σπιτική πάστα με τσουκνίδα, σελινόριζα, τρούφα και παρμεζάνα. Χώρο για ένα καλοκαιρινό τιραμισού με γεύση πεπόνι, φράουλα, μπαλσάμικο και λευκή σοκολάτα αφήσαμε;
info
Λητούς 2 & Απόλλωνος, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8964112.