Θέλεις να νοιώσεις σα να βρίσκεσαι διακοπές σε νησί χωρίς να χρειαστεί όμως να φύγεις από την Αθήνα; Θα πας για ψαράκι και τα πιο νόστιμα θαλασσινά στον Θαλασσινό στις Τζιτζιφιές, εκεί που κάνουν ουρά οι απανταχού ψαροφαγάδες!

IMG_0088

Η ψαροταβέρνα του Θαλασσινού έχει γράψει τη δική της νόστιμη ιστορία στις Τζιτζιφιές από το 1989 και από τότε, έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς, ψαρόφιλους φίλους. Η Ντίνα και ο Γιώργος Λουκής είναι οι δημιουργοί του. Ο Γιώργος μπορεί να έφυγε νωρίς, όμως η Ντίνα συνεχίζει το μαγαζί που οι δυο τους ξεκίνησαν με τόση αγάπη. Μετά την τελευταία ανανέωση, τόσο στο χώρο όσο και στο μενού, έχεις ακόμη περισσότερους λόγους να πας στον Θαλασσινό.

IMG_0136

Ο χώρος άλλαξε λίγο που λες, κι έτσι η κυρίως σάλα φιλοξενεί έναν πάγκο και μια στόφα από όπου μπροστά στα μάτια σου μαγειρεύονται κι ετοιμάζονται με την επίβλεψη του σεφ Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή μια σειρά από εκλεκτούς ψαρομεζέδες. Τα αλίπαστα, τα καρπάτσιο, οι αχινοί, τα όστρακα, οι μπρουσκέτες και οι πίτες είναι μόνο μερικοί από τους ψαρομεζέδες της ατελείωτης ποικιλίας που προσφέρεται στο τραπέζι σου και, μάλιστα, σε πολύ καλή τιμή. Μπορείς με πολύ λίγα χρήματα δηλαδή να πάρεις το μεζεδάκι και το τσιπουράκι σου, με την ίδια λογική του τσιπουράδικου. Ο Θαλασσινός εξελίσσεται και προσαρμόζεται στα δύσκολα οικονομικά της εποχής και δεν φοβάται να μειώσει αισθητά τις τιμές του, διατηρώντας σταθερή την ποιότητά του.

Τα πιάτα και τα μεζεδάκια του αλλάζουν συνέχεια, ανάλογα με την εποχή και το μεράκι του σεφ, δίνοντας πάντα το μεγαλύτερο βάρος στην ποιότητα της πρώτης ύλης. Τα ψάρια παραμένουν αυστηρά ελληνικά από την περιοχή της Μάνης, το λάδι, οι ελιές και τα σύκα έρχονται από την Καλαμάτα, τα πάντα εξακολουθούν να παρασκευάζονται στο εστιατόριο, όπως το καταπληκτικό ψωμί και τα δελεαστικά, πολίτικα γλυκά. Το χύμα κρασί και το τσίπουρο είναι ελληνικά, εξαιρετικής ποιότητας, του Θόδωρου Δερέσκου! Όσο για εμάς, στην τελευταίας μας επίσκεψη δοκιμάσαμε εξαιρετικούς μεζέδες, ξεκινώντας από την ταραμοσαλάτα και το μαριναρισμένο σολομό, πολίτικη μελιτζανοσαλάτα, όστρακα κι ένα σωρό ψαρολιχουδιές, που χάνω το λογαριασμό. Να πας κι εσύ με την πρώτη ευκαιρία. Αξίζει πραγματικά!

info
Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, τηλ. 210 9404518.