Τέτοιες μέρες, λίγο πριν το Πάσχα, όλοι αναζητούμε τα δώρα που θα κάνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα κι αν έχουμε και βαφτιστήρια, τότε σίγουρα περιμένουν μαζί με τη λαμπάδα και το πασχαλινό αυγό ή τον λαγό τους. Και βέβαια, θέλουμε να ψωνίσουμε εγκαίρως και όλα όσα θα στολίσουν γλυκά το γιορτινό μας τραπέζι και σπίτι, όχι μόνο ανήμερα το Πάσχα, αλλά και όλη αυτή την εορταστική περίοδο. Γι’ αυτό κι εμείς κάναμε μια βόλτα ένα πρωινό στο Κολωνάκι, στο Sweet Alchemy by Stelios Parliaros και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε!

Μπαίνοντας στον όμορφο χώρο, που έχει δημιουργήσει ο Στέλιος Παρλιάρος, το μάτι μας πήγε αμέσως στα ράφια με τα πολύ ξεχωριστά αυγά που έχουν σχεδιάσει οι Deux Hommes, μια συνεργασία που κρατά πολλά χρόνια. Εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ εντυπωσιακά για δώρο, είναι και αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν μέσα τους είτε ένα ολόκληρο σοκολατένιο αυγό, είτε ό,τι άλλο επιλέξουμε, όπως τυλιχτά μίνι αυγουλάκια ή  κάποιο βάζο με μπισκότα, σε πολλές διαφορετικές επιλογές. Στην ίδια λογική, θα βρείτε και πολλά ακόμη πιο μικρά, αλλά εξίσου χαριτωμένα αυγά – θήκες για να τα γεμίσετε όπως θέλετε.

Must, βέβαια, είναι και τα υπέροχα χειροποίητα σοκολατένια αυγά, αλλά και οι κοτούλες και τα λαγουδάκια, όλα σε όμορφα διάφανα κουτάκια με τα λουλουδένια στολίδια τους, ενώ υπάρχουν και άλλα, πιο αφαιρετικά σε όμορφα χρώματα, με σοκολάτα bitter ή γάλακτος, για να καλύψουν κάθε γούστο. Ακόμη, οι νονοί θα βρουν εδώ  και μονόχρωμες, απλές λαμπάδες.

Αν ψάχνετε από πού να αγοράσετε τα πασχαλινά σας κουλουράκια, εδώ θα βρείτε κουτάκια με πασχαλινά κουλουράκια, κλασικά ή με επικάλυψη σοκολάτας, ενώ υπάρχουν και μεγάλα στρογγυλά κουτιά ντυμένα με χαρούμενα ανοιξιάτικα σχέδια, που λειτουργούν ως καλάθια δώρου. Τσουρέκια δεν φωτογραφίσαμε γιατί θα ξεκινήσουν να έχουν στο κατάστημα από την Κυριακή των Βαΐων.  Ωστόσο,  πληροφορηθήκαμε ότι θα είναι στην κλασική, πολίτικη συνταγή, που δεν αλλάζει ο Στέλιος Παρλιάρος, με μαχλέπι και μαστίχα.


Αντί για τσουρέκι, κάποιοι τελευταία προτιμούν την κολόμπα (colomba di Pasqua), που στα ιταλικά σημαίνει περιστέρι του Πάσχα, γιατί στο σχήμα θυμίζει περιστέρι, αν και σε πολλούς μοιάζει περισσότερο σαν σταυρός. Είναι κάτι σαν το πασχαλινό πανετόνε για τους Ιταλούς. Εδώ τη φτιάχνουν με πορτοκάλι και σταφίδες και τη συσκευάζουν σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: σ’ ένα χάρτινο κουτί με διάφανη ζελατίνα, σε όμορφα μαντήλια, αλλά και μέσα σε μια πραγματικά υπέροχη, λουλουδάτη τσάντα, σε πολλά ανοιξιάτικα χρώματα.


Στη λογική της Άνοιξης και τα «γλυκά σαλάμια», κάτι σαν κορμός από τζιαντούγια γάλακτος και bitter, καραμελωμένα αμύγδαλα, κράνμπερι και μπισκότα, το οποίο τυλίγουν σε λουλουδάτο χαρτί.

Καλό είναι να έχετε υπόψη και ότι πλέον και μέχρι το Μεγάλο Σάββατο λειτουργούν και με το εορταστικό τους, συνεχές ωράριο, δηλαδή θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Φωτογραφίες: William Faithful

info
Ηροδότου 24, Αθήνα, 210 7240205.