Με όνομα που παραπέμπει στη φυσικότητα των πρώτων υλών τους και, παράλληλα, στην ευγνωμοσύνη για τη Γη που τους παράγει, η εταιρεία Kiss the Earth μας συστήνει το βούτυρο ξηρών καρπών και κάνει την υγιεινή διατροφή πιο απολαυστική από ποτέ!
Το βούτυρο ξηρών καρπών είναι αγαπημένη επιλογή για vegans, vegetarians και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αναζητώντας υγιεινές, φυτικές τροφές. Ειδικότερα, διατηρώντας τη θρεπτική αξία των ξηρών καρπών από τους οποίους παράγεται, το βούτυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο, σίδηρο και φυτικές ίνες. Όσο για τα διαφορετικά είδη, η Kiss the Earth παράγει το κλασικό φυστικοβούτυρο, αλλά και αμυγδαλοβούτυρο και φουντουκοβούτυρο με κακάο, όλα τους με φίνα γεύση -άνετα τα τρως και σκέτα, κουταλιά-κουταλιά!
Δημιουργός τους ο Χιώτης Κώστας Πλακωτάρης, που μπορεί να σπούδασε οικονομικά στην Αγγλία, ωστόσο η Γη και οι καρποί της ήταν τελικά αυτά που τον κέρδισαν. Μάλιστα, είχε για χρόνια εργαστεί και σε άλλες εταιρείες παραδοσιακών προϊόντων του νησιού του, πριν αποφασίσει να φτιάξει το δικό του εργαστήριο τροφίμων, με αφετηρία την αυλή του σπιτιού του. Εκεί που έπαιζε μικρός με τα αδέρφια του αποφάσισε να δημιουργήσει από το καλοκαίρι του 2017 ένα εργαστήριο με τρόφιμα, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «καύσιμο» για κάθε δραστήριο άνθρωπο που αναζητά ενέργεια για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις και τις αθλητικές δραστηριότητες. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από τους ξηρούς καρπούς;
Ο Κώστας λοιπόν, πήρε τις πολύτιμες αυτές τροφές και τις μετέτρεψε σε κάτι που και ο ίδιος αγαπάει πολύ, σε βούτυρο, το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε αλειμμένο σε μία φέτα ψωμί ή να προσθέσουμε σε φρουτοσαλάτες, γιαούρτι, smoothies, μπάρες, energy balls και σνακ για όλη την οικογένεια. «Ξεκινήσαμε με δύο προϊόντα, το φυστικοβούτυρο και το αμυγδαλοβούτυρο και πολύ σύντομα προστέθηκε στο «καλάθι» μας και το φουντουκοβούτυρο, το οποίο ταχύτατα προχώρησε όλη τη δουλειά μας και κέρδισε τις καρδιές των πελατών μας».
Ειδικότερα, η Kiss the Earth χρησιμοποιεί ελληνικά αμύγδαλα, γιατί όπως αναφέρει ο Κώστας Πλακωτάρης είναι τα καλύτερα που έχουν δοκιμάσει και εισάγουν φιστίκια και φουντούκια, όλα πιστοποιημένα και ποιοτικά. Στη συνέχεια, τα ψήνουν και τα αλέθουν προκειμένου να παράγουν κρεμώδη προϊόντα, τα οποία μεταφέρουν σε βαζάκια με ετικέτες που τονίζουν τις δυναμωτικές τους ιδιότητες, πριν τα ταξιδέψουν εντός και εκτός Χίου.
Βέβαια, μην νομίζετε ότι όλα ήταν εύκολα για την Kiss the Earth στο ξεκίνημα. Βασικό πρόβλημα ήταν η χρηματοδότηση και η γραφειοκρατία, ενώ και το γεγονός ότι η έδρα είναι σε νησί δυσκολεύει τα πράγματα ως προς τη μεταφορά των πρώτων υλών στη Χίο και των τελικών προϊόντων εκτός νησιού. Ο ίδιος όμως είναι ιδιαίτερα δεμένος με τον τόπο του και δεν υπήρχε περίπτωση να δοκιμάσει την τύχη του αλλού. «Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Χίο. Είναι ένας ανεξερεύνητος τόπος με πολλές φυσικές ομορφιές και ιδιαίτερα συνειδητοποιημένους και εξωστρεφείς καταναλωτές. Επιπλέον, το νησί μου αποτελεί παράδειγμα μοντέρνων επιχειρήσεων και ευφάνταστων προϊόντων τα οποία βρίσκονται στα καλύτερα σημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού», μας λέει.
Μετά τη Χίο, που όπως λέει ο ίδιος ο Κώστας Πλακωτάρης αγκάλιασε αμέσως τα προϊόντα τους, σύντομα ήρθαν και οι πρώτες επαφές με καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει και εξαγωγές, παρά το γεγονός ότι μετρούν μόλις 1 χρόνο παρουσίας στην αγορά. «Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε βρει ήδη συνεργάτες που πίστεψαν τα προϊόντα μας και τα πήραν στο Παρίσι, το Βερολίνο και την Πράγα. Πραγματοποιούμε εξαγωγές σε ελληνικά καταστήματα αυτών των πόλεων και ήδη έχουμε θετικά σχόλια από το αγοραστικό κοινό τους», εκμυστηρεύεται σημειώνοντας ότι στόχος της Kiss the Earth είναι να φτάνουν τα προϊόντα τους σε όλους όσους συμμερίζεται την δική τους στάση για την υγιεινή διατροφή και την ορθή αξιοποίηση των πρώτων υλών.
info
25ης Μαρτίου 24, Κάμπος, Χίος, τηλ. 22710 83093.
Δείτε που μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα Kiss the Earth στην ιστοσελίδα www.kisstheearth.gr
Δείτε επίσης:
Το ελληνικό χαβιάρι που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο παράγεται στην Άρτα
Δύο φίλοι επέστρεψαν στη γη των παππούδων τους για να καλλιεργήσουν βότανα σε μεγάλο υψόμετρο
O Γρηγόρης και ο Παναγιώτης κάνουν διεθνές το μαύρο σκόρδο Πηλίου, στην πρώτη Black Garlic Boutique