Ένας επίγειος κήπος της Εδέμ, που βρίσκεται στην κοινότητα Δημητρόπουλο, λίγο έξω από το Αίγιο, περιοχή με παράδοση στο γλυκό του κουταλιού άγριο τριαντάφυλλο. «Λαμβάνοντας υπόψη τη μακρόχρονη εμπειρία της οικογένειάς μου με το γλυκό από άγριο τριαντάφυλλο, καθώς και την ευχαρίστηση που μας προσφέρει η καλλιέργεια της γης, ξεκινήσαμε να φυτεύουμε τις πρώτες μας τριανταφυλλιές. Αυτό λοιπόν το μοναδικό και ιδιαίτερο σε επεξεργασία και γεύση γλυκό, το οποίο μας είχε κερδίσει από μικρούς, μας έκανε να ασχοληθούμε επαγγελματικά με την παρασκευή του», εξηγεί ο Γιώργος Κουτσουπάγας, ο οποίος, μαζί με τον αδελφό του Πάρι, δημιούργησαν τη σειρά με γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες GarEden.

Εκτός από τη γεύση-σήμα κατατεθέν, τα γλυκά της εταιρείας που στοχεύουν κατευθείαν στις παιδικές μας μνήμες και στην ελληνική παράδοση έχουν και άλλες εκδοχές. Μας περιγράφει τις ξεχωριστές αρετές που έχει το καθένα: «Tο άγριο τριαντάφυλλο έχει το μεθυστικό άρωμα και την πλούσια γεύση του, αποτελεί εξαιρετικό γαρνίρισμα σε γιαούρτι και παγωτό, είναι ιδανικό και για επάλειψη στο πρωινό, ένα πρωινό στον Κήπο της Εδέμ! Το άγριο βύσσινο είναι γνωστό σε όλους για τη θαυμάσια γλυκόξινη γεύση του, απίστευτο συμπλήρωμα στο παγωτό, μπορεί να κάνει και μια υπέροχη βυσσινάδα! Το περγαμόντο είναι πάρα πολύ αρωματικό, με γλυκόπικρη έντονη γεύση, ιδανικό συνοδευτικό με τον καφέ, πρόσθετο ή γαρνίρισμα σε άλλα γλυκά κ.λπ. Γενικά οι χρήσεις τους δεν περιορίζονται πουθενά… Πρέπει να τα δοκιμάσετε για να καταλάβετε!», λέει με ενθουσιασμό.

Από τα πέταλα στα βάζα
Κάθε υλικό λαμβάνει ειδική φροντίδα προκειμένου να διατηρηθεί ζωηρό και γευστικό μέσα στα γλυκά: «Τα τριαντάφυλλα τα καλλιεργούμε οι ίδιοι, η συγκομιδή γίνεται νωρίς κάθε πρωί και στη συνέχεια μαδάμε τα πέταλα. Είναι μία διαδικασία που ολοκληρώνεται με την παρασκευή και συσκευασία του γλυκού καθημερινά προκειμένου να διατηρούν στο έπακρο το άρωμα και τη φρεσκάδα τους, για όλη την περίοδο της ανθοφορίας τους. Το βύσσινο και το περγαμόντο τα αγοράζουμε φρέσκα από τοπικούς παραγωγούς, σε μικρές παρτίδες κάθε φορά ώστε να μη μαραίνονται, προχωράμε αμέσως στην αφαίρεση του κουκουτσιού και την αποφλοίωση αντίστοιχα – και στη συνέχεια στην παρασκευή και στη συσκευασία των γλυκών».

info
Τα προϊόντα θα τα βρείτε σε διάφορα καταστήματα στην Ελλάδα, όπως το Yoleni’s στην Αθήνα, το Flora στη Μύκονο, Προμπονάς στη Νάξο, το Olive tree στη Χαλκιδική, το Zotos pastry στην Σαντορίνη κ.α., καθώς επίσης και μέσω του Wise Greece!
Τηλ.: 26910 71102, www.thegareden.gr, λογαριασμοί σε Ιnstagram / Facebook: @thegareden